Nesuđeni Zmaj bombom po bivšem klubu

Fenomenalan pogodak...

Nesuđeni Zmaj bombom po bivšem klubu

Srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj postigao je fantastičan pogodak u drugoj uzastopnoj utakmici za svoj novi klub Ajax. 

Ajax je na otvaranju nove sezone Eredivisie savladao na gostujućem terenu AZ Alkmaar sa visokih 3:0, a tim iz Amsterdama pitanje pobjednika riješio je već u prvom poluvremenu. 

Kopljanicima je prednost u 14. minuti donio El-Ghazi, da bi isti igrač nakon asistencije Gudelja udvostručio prednost u 38. minuti. Samo dvije minute kasnije u listu strijelaca upisao se i Gudelj, te tako postavio konačan rezultat. 

Igrač koji je prije Svjetskog prvenstva u Brazilu odbio prihvatiti poziv NSBiH sa trideset metara je raspalio po lopti i poslao je u rašlje. Golman AZ Alkmaara je stigao samo da uljepša momenat paradom. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.