Nesvakidašnja situacija u NK Metalleghe: Ko odlazi sa Mračaja?

Jajčani će dosta promijeniti igrački kadar ovog ljeta

Nesvakidašnja situacija u NK Metalleghe: Ko odlazi sa Mračaja?

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea proteklu sezonu u Prvoj ligi FBiH okončali su na devetom mjestu. Mrlju na poprilično dobar drugi dio sezone bacili su teškim porazom u posljednjem kolu kod Slavena rezultatom 6:0.

U Jajcu za novu sezonu žele napraviti respektabilnu momčad koja će se boriti za vrh tabele, ali jasno je da to neće biti nimalo lako ostvariti.

Naime, u ovom trenutku Metalleghe u kadru ima samo jednog nogometaša pod ugovor. Radi se o Bojanu Kremenoviću, dok je Aleksandar Malbašić sporazumno raskinuo saradnju.

Svim ostalim nogometašima ugovor je istekao na kraju sezone, a veliki broj njih će vjerovatno potpisati nove ugovore.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na klupi Metalleghea ćemo i naredne sezone prema svemu sudeći gledati Salima Durakovića koji je uradio kvalitetan posao u drugom dijelu sezone i ispunio zadani cilj.

Na Mračaju bi tokom ljeta vjerovatno mogli ostati Gorana Popovića, Sabahudina Jusufbašića, Dženana Haračića, Mladena Kukrike..., no sve će biti jasnije naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi