Zaboravljenu srpsku legendu sreo u metrou, milioni mu ništa ne znače: "Nije sreća skuplji auto..."
Odavno živi sasvim normalnim životom (Foto: Lukas Vrablik)

Novinar naletio na čuvenog defanzivca

Zaboravljenu srpsku legendu sreo u metrou, milioni mu ništa ne znače: "Nije sreća skuplji auto..."

Midhat Šljivak

Legendarni srpski fudbaler Neven Subotić karijeru je okončao poprilično rano. U 33. godini je odlučio okačiti kopačke o klin zbog problema s povredama, te se povukao sa scene i s porodicom živi miran život u Dortmundu.

Legendarni srpski fudbaler Neven Subotić karijeru je okončao poprilično rano. U 33. godini je odlučio okačiti kopačke o klin zbog problema s povredama, te se povukao sa scene i s porodicom živi miran život u Dortmundu.

Neven Subotić godinama je bio stub odbrane Borussije iz Dortmunda. Deset godina je nosio dres ovog tima iz kojeg je otišao 2018. godine.

Nakon toga mu je karijera trajala još tri sezone. Povrede su učinile svoje i morao se oprostiti u 33. godini, a Neven je potom odlučio da se potpuno povuče sa scene.

Subotić nije kao neki bivši fudbaleri koji 'ne silaze' s televizija. Živi mirnim životom i apsolutno ništa ne može naslutiti da se radi o čovjeku koji na računu ima milione.

On, kao i sasvim obični ljudi, često se može sresti u metrou. Jučer ga je nakon utakmice Gruzije i Turske sreo novinar Lukas Vrablik koji ga je odmah prepoznao.

Oglasi

"Jedan od najslučajnijih susreta ikada. Razgovarao sam u metrou u Dortmundu s Nevenom Subotićem nakon utakmice Gruzija - Turska", napisao je Vrablik.

Nije ovo prvi put da se Subotić sreće na ulicama Dortmunda kao sasvim običan putnik u gradskom saobraćaju. On nikada nije volio glumiti zvijezdu i uvijek je bio čvrsto pri zemlji.

Subotić je rođen u Bosni i Hercegovini. Odrastao je u Sjedinjenim Američkim Državama, no odabrao je nastupati za reprezentaciju Srbije.

Karijeru je počeo u Mainzu, 2008. godine prešao je u Borussiju iz Dortmunda, gdje je ostao sve do 2018. godine i gdje je stekao status ikone kluba. Za ovaj klub je odigrao 263 utakmice i postigao je 18 golova. Dva puta je osvojio naslov prvaka Njemačke.

Oglasi

Pored njemačkog velikana i Mainza u njemačkoj je kratko igrao za Koln i Union Berlin, imao je kratku epizodu u francuskom St. Etienneu i turskom Denizlisporu, a karijeru je završio u austrijskom Altachu.

Za reprezentaciju Srbije igrao je relativno kratko u periodu od 2009. do 2013. godine. Upisao je 36 nastupa i postigao je dva pogotka.

Subotić pomaže siromašnim širom svijeta

Neven Subotić je istinski heroj društva. U tišini je godinama pomagao djeci u Africi i o tome nikome nije pričao.

Njega ne zanimaju skupocjeni automobili. Radije će pomoći nekom kome je to istinski potrebno.

Oglasi

"Za sreću se moraš boriti. Malo treba da se u životu napravi nešto lijepo. Nije dovoljno nekom samo dati 10 eura, važno je naći rješenje problema. Moja fondacija pomaže djeci u Africi da dobiju vodu", rekao je Subotić koji je osigurao vodu za više od 30.000 ljudi afričkim zemljama.

Novac ga ne zanima. Želi živjeti normalno i pomagati drugima što je više moguće.

"Prodao sam dosta toga. Shvatio sam da nisam sretniji ako vozim skup automobil. Meni je mali auto star 10 godina sasvim dovoljan".

"U prošlosti sam cijenio druge stvari, kupovao automobile, imao druge idole. Sada imam druge vrijednosti", rekao je Subotić.

Top Komentari

Maldini
Još samo da pređe na Islam i onda je pravi čovjek na svom mjestu.
0 2
Ado_GTI
Dq je igrao za BiH, bio bi sretan.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi