Odbio ponude Manchester Uniteda i Liverpoola kako bi sljedeće sezone potpisao za Barcelonu

Sve je dogovoreno

Odbio ponude Manchester Uniteda i Liverpoola kako bi sljedeće sezone potpisao za Barcelonu

Esmer Oštraković

Mnogi klubovi su u prošlom prijelaznom roku odradili sjajan posao, te su doveli velika imena u svoje klubove.

Možda i najbolji posao odradila je uprava Barcelone koja je ispunila skoro svaku želju koju je imao njihov trener Xavi.

Jedno od imena koje se dugo spominjalo kao moguće pojačanje mnogih klubova je nogometaš Wolverhamptona, Ruben Neves.

Kako prenose španski mediji ovaj sjajni vezni nogometaš imao je dvije ponude engleskih velikana na stolu, ali je odlučio da ih odbije.

Naime, Manchester United i Liverpool su sve dogovorili sa Wolverhamptonom oko transfera ovog nogometaša, ali obje ponude za promjenu sredine odbio je upravo Neves.

Razlog je jasan. On je prvo od svog agenta čuo da ga Barcelona želi, a zatim je dobio poziv od Xavija sa kojim je razgovarao na temu dolaska u njihov tim.

Xavi mu je odmah rekao da ga ne mogu dovesti u ovom prijelaznom roku, ali da će ga dovesti narednog ljeta, ukoliko sačeka i još jednu sezonu ostane u Wolverhamptonu.

Neves, kojem je očito san da zaigra u dresu Barcelone, odlučio je da prihvati tu ponudu, te je ostao u svom trenutnom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će tako naredne sezone preći u Barcelonu, a jedino je pitanje koliko će ga Barcelona platiti, te kakav će ugovor potpisati sa svojim novim klubom.

Sjajan posao radi uprava Barcelone, ali i trener Xavi, te je sigurno da će sledeće sezone Barcelona biti samo jača, ali i ove izgledaju zaista moćno.

Top Komentari

King_Kenny
...ako hoce da ga vozaju po tribinama i da mu zvizde "navijaci" jer nece da se odrekne pola plate,obavezno tamo nek ode i onda za Pjanketom u Arabiju za godinu...
5 7
Klicko
Pa nije lud da dangubi po drugoligaškim klubovima poput man Uniteda i luzerpula.Hala barsa y nada mas
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi