Newcastle završava spektakularan transfer
Italijanski veznjak jako je blizu prelaska na St. James Park i sve bi trebalo biti gotovo već danas (Foto: EPA)

Sandro Tonali na St. James Parku

Newcastle završava spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Engleski Newcastle ušao je u finalizaciju velikog transfera u kojem će novi igrač tima sa St. James Parka postati italijanski veznjak Sandro Tonali. Pregovori teku jako dobro i danas bi sve trebalo biti završeno.

Sandro Tonali karijeru bi trebao nastaviti u redovima engleskog Newcastlea. Najbogatiji tim svijeta ušao je u završnu fazu pregovora s Milanom o transferu 23-godišnjeg veznjaka i sve bi trebalo biti finalizirano danas.

AC Milan će za usluge ovog fudbalera inkasirati 70 miliona eura plus bonuse, dok će Tonali dobiti jako dobar ugovor od Newcastlea.

On je već pristao na šestogodišnju saradnju vrijednu osam miliona eura godišnje, a dobit će i dva miliona eura bonusa za potpis ugovora.

Transfer bi dakle trebao biti završen danas i vidjet ćemo kada će doći službena objava ovog zaista velikog posla kojeg engleski tim završava.

Oglasi

Sandro Tonalo je član Rossonera postao 2021. godine. Stigao je iz Brescije kao jedan od najboljih mladih igrača Italije i plaćen je samo 14.5 miliona eura.

On je na terenu opravdao uloženi novac. Igrao je zaista dobro, pa nije nikakvo čudo što je na San Siro stigla ogromna ponuda, koja se ne može odbiti.

Tonali je u dresu italijanskog velikana odigrao ukupno 130 utakmica i ima učinak od sedam golova i 13 asistencija. Naravno, najveći uspjeh s Rossonerima mu je osvajanje titule prvaka Italije 2022. godine.

Za italijanski nacionalni tim Tonali je nastupio 14 puta, a prošao je i sve omladinske kategorije ove selekcije.

Interesantno je svakako kako su Englezi najavili kako Newcastle na raspolaganju ima 'samo' 70 miliona eura kao budžet za transfere, no to očigledno nije istina jer će ova cifra potrošiti samo na dovođenje Tonalija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na St. James Parku očekuje se još pojačanja i tim Eddieja Howea bit će sigurno mnogo jači u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj su igrali sjajno i izboren je plasman u Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi