Nevjerovatna brojka: Golman Empolija srušio rekord Serije A po broju odbrana u jednom meču
Dragowski je odbranio 17 udaraca u ovoj utakmici

Poljak je imao čudesnu noć

Nevjerovatna brojka: Golman Empolija srušio rekord Serije A po broju odbrana u jednom meču

S. Pašalić
Teme:

Atalanta je večeras odigrala nevjerovatnu utakmicu protiv Empolija koja je završila rezultatom 0:0.

Onaj ko bi na prvi pogled vidio rezultat reko bi da je to bila jedna nezanimljiva utakmica, ali ovo je bila potpuna suprotnost od toga.

Atalanta je od prve minute krenula sa napadima na gol Empolija, ali na kraju nije uspjela postići pogodak. Statistika na kraju utakmice je pokazala da je Atalanta uputila ukupno 47 udaraca, od čega je 18 bilo u okvir, ali sve to nije bilo dovoljno.

Junak utakmice je bio golman Empolija Bartolomiej Dragowski koji je imao utakmicu života sa 17 odbrana, od čege je 11 bilo nakon udaraca upućenih u okviru šesnaesterca.

On je srušio rekord Serije A po broju odbrana u jednoj utakmici još od sezone 2004/2005 od kada kompanija Opta, koja se bavi statistikom bilježi ove brojke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi