Roma se sprema za odlazak Džeke i dolazak drugog bh. reprezentativca

Završio na radaru rimskog kluba

Roma se sprema za odlazak Džeke i dolazak drugog bh. reprezentativca

A. Čaušević

Romi su neophodna pojačanja. Igrački koji su došli na startu ove sezone nisu opravdali očekivanja pa je tako i plasman u Ligu prvaka pod znakom pitanja. 

Rimski klub će ovog ljeta možda prodati Edina Džeku, međutim jedan od ormarića u svlačionici Olimpica bi i dalje mogao biti rezervisan za nekog od bh. reprezentativaca.

Rimski Leggo piše kako se na radaru Rome nalazi Rade Krunić, veznjak koji ove sezone briljira u dresu Empolija. Do sada je skupio po pet golova i asistencija što je sjajna statistika za jednog veznjaka.

Minulog vikenda je zabio i asisitrao u porazu od Udinesea(2:3) te se zasluženo našao u timu 31. kola Serije A.

Krunić je u ovoj sezoni doživio potpunu afirmaciju te interes nekih od najboljih klubova u Italiji uopšte ne treba da čudi. Od ranije ga želi Napoli, zimus su ga pokušavali dovesti, Torino Sampdorija i Genoa, a sada se u sve uključila i Roma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cifre oko eventualnog transfera se ne spominju, ali još ranije su čelnici Empolija da za igrački karton rođenog Fočaka žele najmanje 10 miliona eura.

Empoli se trenutno nalazi u opasnoj zoni i bez ozbira na opstanak ili ispadanje jasno je da Krunića odbrojava svoje posljednje mečeve u klubu iz Toskane.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Prodajte ga vise. Svaki dan 30 vijesti o njegovim transferima
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi