Atalanta uputila 18 šuteva u okvir gola Empolija, ali na kraju osvojila samo bod
Lopta jednostavno nije htjela u gol

Junak utakmice je bio golman gostiju

Atalanta uputila 18 šuteva u okvir gola Empolija, ali na kraju osvojila samo bod

S. Pašalić, foto: EPA

Atalanta je u 32. kolu italijanske Serije A ugostila ekipu Empolija i odigrala 0:0.

Domaći su ostvarili četiri pobjede u posljednjih šest utakmica i željeli su i u ovoj utakmici ostvariti pobjedu.

Tako su od prve minute krenuli u napad na gol Empolija, a prilike su se redale jedna za drugom, ali Atalanta nije mogla postići gol. Domaći su u prvom poluvremenu uputili sedam šuteva u okvir gola gostiju što je rekord u ovoj sezoni Serije A.

Na odmor se ipak otišlo sa 0:0, a Atalanta je u nastavku nastavila sa napadima na gol Empolija, ali je na kraju golman Empolija ipak zaustavio sve šuteve igrača Atalante te je bio igrač utakmice. Rade Krunić je odigrao cijeli meč u ekipi Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je na kraju utakmicu završila sa 47 udaraca prema golu Empolija, od čega je 18 bilo u okvir gola. Tako je Atalanta nakon ovog boda ostala na 6. mjestu na tabeli i sada ima 53 boda, dok je Empoli osvojio važan bod u borbi za opstanak te se nalazi na 18. mjestu sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije