Petorica fudbalera su na listi pojačanja Newcastlea za januar
Foto - EPA

Kreće velika potrošnja

Petorica fudbalera su na listi pojačanja Newcastlea za januar

Midhat Šljivak

Engleski Newcastle već u januarskom prelaznom roku planira dovesti velika pojačanja.

Novi menadžer Eddie Howe imat će zaista ogroman novac na raspolaganju za nove igrače, a petorica fudbalera su glavne mete tima sa St. James Parka.

Najveće ime svakako je iskusni njemački veznjak iz Real Madrida Toni Kroos (31). Marca tvrdi da se Newcastle uveliko raspituje za njega i pokušat će da ga dovede u januaru.

Vezni red Newcastle planira pojačati i nizozemskim fudbalerom Donnyjem van de Beekom. Sjajni fudbaler ne dobija pravu šansu u Manchester Unitedu u spreman je otići iz kluba. Svrake su realna destinacija za ovog fudbalera kojeg je United platio 40 miliona eura ekipi Ajaxa.

Oglasi

Defanzivni dio tima u Newcastleu je najveći problem, a to će pokušati da riješe dovođenjem fudbalera Bayerna Niklasa Sulea i zvijezde Aston Ville Tyronea Mingsa.

Dovođenje Sulea bit će mnogo lakši posao jer njemu ističe ugovor sa Bayernom na kraju sezone i bavarski velikan ne bi imao ništa protiv da nešto i zaradi na njegovoj prodaji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CT2e9xmAtZ0/[/instagram]

Sa druge strane dovođenje Mingsa bit će mnogo veći zadatak. Newcastle će morati da otvori novčanik i vidjet ćemo hoće li dovesti jednog od najboljih defanzivaca lige.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVI852RglBC/[/instagram]

Napadački dio ekipe Svrake namjeravaju pojačati zvijezdom Manchester Uniteda Jesseom Lingardom, koji je kao i Van de Beek, u drugom planu kod menadžera Solskjaera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle ima velike planove za budućnost, ali će prije svega morati da izbore opstanak u ovoj sezoni, jer situacija trenutno nije baš najbolja.

Već u januaru planira se velika potrošnja, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da angažuju velika imena.

Top Komentari

King_Kenny
...sa ovim nabrojanim panjevima ce prije ispasti iz lige nego sa trenutnim igrackim kadrom.
0 4
Klicko
Taman ce kroos doci hahah a ovaj sule je krampa teska,malo brzi napadac sule je gotov
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti