Benzemi i Ronaldu pao mrak na oči: Čuveni "kostolomac" stiže u Saudijsku Arabiju, plata 20 miliona

U karijeri je zaradio

Benzemi i Ronaldu pao mrak na oči: Čuveni "kostolomac" stiže u Saudijsku Arabiju, plata 20 miliona

A. Čaušević

Saudijska Arabija je trenutno najprivlačnija za većinu svjetskih fudbalera koji su ušli u jesen karijere, potvrđuju to transferi Cristiana Ronalda, a sada i Karima Benzeme. A u narednom periodu se očekuje dovođenje još zvučnih imena. 

Cilj Saudijaca je bilo angažovanje i Leo Messija, ali se Argentinac odlučio za Inter Miami. Ipak, odbijanje kapitena Gaučosa ne znači i kraj ambicijama za prebogate Saudijce.

Ako su Ronaldo i Benzema pomislili da će otići na odmor na arapski polustrvi i pri tome zaraditi po 200 miliona eura po sezoni grdno su se prevarili.

Naime, od sljedeće sezone za rivala će imati čovjeka sa čijim kvalitetima su itekako dobro poznati, pošto će im se pridružiti Sergio Ramos.

Ronaldo i Benzema su sa najpoznatijim "kostolomcem" današnjice deceniju dijelili svlačionicu te su itekako upoznati na šta je sve spreman.

Oglasi

Kako sada stvari stoje od sljedeće sezone će ga imati za velikog rivala pošto će prema izvještajima iz Saudijske Arabije legendarni španski štoper potpisati za Al Ahli.

Ramos koji odlazi iz PSG-a nakon isteka ugovora neće imati ni blizu platu kao njegovi bivši saigrači iz Kraljeva, odnosno zarađivat će 20 miliona.

Ovaj 37-godišnjak je sigurno jedan od najboljih defanzivaca ikada, ali je uvijek imao reputaciju agresivnog igrača zbog svojih grubih startova.

U karijeri je zaradio čak 26 crvenih kartona, a rekorder je po broju direktnih isključenja u Ligi prvaka gdje su mu sudije četiri puta poslale put u svlačionicu.

Ramos sigurno neće biti posljednje zvučno ime koje će stići u prvenstvo Suadijske Arabije pošto je navodno Al Ittihad sve dogovorio sa N'Golo Canteom, dok su na radaru Jordi Alba, Angel Di Marija i brojni igrači sa slobodnim papirima.

Cilj Saudijaca je od svog prvenstva stvoriti jedno od najjačih na svijetu, izvori novca su nepresušni te ako se po jutru poznaje dan na pravom putu su da uspiju u ostvarenu zacrtanog cilja.

Promo

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ko ja Cante
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi