Messi angažovao učitelja, ima veliki problem i ne želi više biti "crna ovca" u Americi

Jedini kojem se prašta što krši striktno pravilo MLS-a

Messi angažovao učitelja, ima veliki problem i ne želi više biti "crna ovca" u Americi

Endin Čaušević

Dolazak Lionela Messija u Sjedinjene Američke Države ispostavio se kao pun pogodak za Inter Miami, ali i cijeli MLS koji je dobio itekako na popularnosti dolaskom najboljeg igrača svih vremena. Međutim, Messi se pobrinuo da u Americi bude sve onako kako on želi, a čak je uspio da izbjegne striktno pravilo koje je na snazi za sve igrače u MLS-u.

Messi je u Inter stigao prije dva mjeseca kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, te od dolaska u klub iz Miamija igra u fantastičnoj formi.

Upravo je Messi najzaslužniji što je Inter nedavno osvojio prvi trofej u historiji, a nema dileme da će ovaj klub biti favorit i za titulu prvaka Amerike iako je prije dolaska Messija muku mučio u donjem dijelu tabele.

Messijev dolazak donio je veliku popularnost fudbala u Americi, a zarada Intera od marketinga je itekako porasla. To se odnosi i na cijeli MLS jer svi pokušavaju da zarade dolaskom Messija i to im uspijeva.

Zbog toga su čini se u Americi pristali na sve samo da Messi dođe, pa čak i da se na njega ne odnosni strikno pravilo koje važi za sve igrače u MLS-u.

Oglasi

Naime, svi igrači nakon utakmica moraju biti dostupni medijima za izjave i ukoliko se zatraži da neko od njih da izjavu onda to po pravilu ne mogu izbjeći jer ih u suprotnom čeka novčana kazna.

Međutim, Messi od dolaska u Inter nijednom nije dao izjavu nakon utakmice za medije u mix zoni iako su ga tražili svaki put. Nije bilo jasno kako Messi može da izbjegava izjave, ali je ubrzo stiglo objašnjenje.

Američki mediji navode da Messi ima dogovor s MLS-om i da nije dužan davati izjavo i poštovati to striktno pravilo.

Messi ne želi davati izjave jer ne priča baš engleski najbolje i tek ga uči. Zbog toga ne želi da daje izjave, a iz MLS-a su mu izašli u susret i napravili presedan jer su svjesni da se želje najboljeg igrača svih vremena moraju poštovati.

Navodno, Messi je dao obećanje da će se to promijeniti kada nauči bolje engleski jezik jer na tom jeziku se traži od njega da daje izjave što i stvara cijeli problem.

Messi je i u PSG-u izjave davao na španskom jeziku, a to je uradio i kada je potpisao za Inter. Engleski jezik nikada nije pričao u javnosti, ali čini se da bi se to uskoro moglo promijeniti jer je Messi angažovao učitelja kako bi riješio taj problem.

Top Komentari

elvir_86
On je svakako zidovska ovca ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi