Džaba svi milioni svijeta kad muka stigne: Noć proveo u suzama, sve je javno priznao
Nije znao je li Mundijal za njega završen ili ne.

Neymar vrlo iskreno

Džaba svi milioni svijeta kad muka stigne: Noć proveo u suzama, sve je javno priznao

E. Ganibegović

Neymar je na Mundijal u Katar doputovao s jasnim ciljem, da postane prvak svijeta. Ipak, nije sve dobro krenulo jer se povrijedio odmah na prvoj utakmici, a sada je priznao da je tu noć proveo u suzama.

Brazil je najveći favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru i to nije tajna, a svjestan je toga i Neymar.

Stoga, zvijezda PSG-a je otvoreno poručila da u Katar stiže s jednim ciljem, osvajanjem titule prvaka svijeta.

Ipak, u prvom kolu je povrijeđen. Brazil je igrao protiv Srbije, a Orlovi su ga faulirali čak devet puta te poslali ranije van igre.

Njegov članak izgledao je užasno, a na kraju je propustio preostale dvije utakmice u grupnoj fazi.

Brazil je i bez njegove pomoći uspio da prođe u osminu finala gdje je sinoć s 4:1 savladao Južnu Koreju, a Neymar je postigao drugi gol.

Oglasi

Nakon sinoćnje utakmice protiv Južne Koreje, Neymar je priznao da je plakao nakon utakmice sa Srbijom jer nije znao je li za njega Mundijal završen.

"Bio sam zaista uplašen. Počeo sam dobro sezonu i baš je teško povrijediti se. Cijelu noć sam plakao. Fizioterapija je vrijedila. Čak 11 sati dnevno sam bio na terapiji, do kasno u noć sam ostajao budan. Sva žrtva je vrijedila", rekao je Neymar.

Tako je sinoć Neymar nakon povratka u tim stigao do svog prvog gola u Kataru, a pogodio je za 2:0 i to iz penala.

Put ka finalu Neymar i ekipa nastaviti će u petak kada ih od 16 sati očekuje utakmica četvrtfinala protiv Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatska je u osmini finala jučer nakon penala teškokm mukom izbacila Japan, a junak je bio Dominik Livaković s tri odbranjena penala. 

Oglasi

Neymara što se tiče, njegova želja za osvajanjem titule prvaka svijeta je velika i to nikada nije krio.

Prije nekoliko dana na internetu se pojavila zanimljiva fotografija na kojoj se vidi pozadina njegovog mobitela. Ovo je jedan od onih puta kada slika govori hiljadu riječi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovo mu je možda i posljednja šansa da osvoji Svjetsko prvenstvo, jer je nedavno priznao da ne zna da li će nastupiti 2026. godine u Kanadi, SAD-u i Meksiku.

"Ne mogu garantovati da ću igrati na još jednom Svjetskom prvenstvu. Iskreno, ne znam. Možda će biti još koje, možda ne. Zavisi", poručio je nedavno Neymar.

Top Komentari

izvoristine
Poludio od para. Tetovazama se nagrdio. A ove njegove oci pokazuju da je moguce i kokaina da udara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti