Legendi zasmetalo ono što su Brazilci uradili: "Nepoštovanje protivnika"
Brazilci su svaki gol protiv Koreje proslavili na isti način - karakterističnim plesom

Smatra da su pretjerali s plesom

Legendi zasmetalo ono što su Brazilci uradili: "Nepoštovanje protivnika"

Edmir Škorić

Roy Keane, nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, radi kao stručni komentator i komentariše dešasavanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a Irac je sada imao šta da kaže o Brazilcima.

Brazilci su slavili s 4:1 protiv Južne Koreje te su pokazali da su bez ikakve sumnje najveći favoriti za osvajanje trofeja.

Izabranici Titea nadigrali su Korejce, a interesantno da su svaki gol proslavili karakterističnim plesom. U jednom trenutku, nakon što je Richarlison pogodio za 3:0, u proslavu je bio uključen i sam Tite, koji je zaplesao sa svojim igračima pokraj aut-linije.

Izgledalo je sve to simpatično, ali nije se dopalo Roy Keaneu, koji smatra da Južnoamerikanci na ovaj način nisu poštovali protivnike.

"Prvi gol je bio nevjerovatan. Vinicius je zabio fantastičan gol. Ali nikad nisam vidio toliko plesa na jednom mjestu. Ne mogu vjerovati šta gledam. Kao da gledam Ples sa zvijezdama. Ne volim to. Ljudi će reći da je to dio njihove kulture. Ali moje mišljenje je da je to prije svega nepoštovanje protivnika", rekao je Keane, pa je dodao:

Oglasi

"Zabili su četiri gola i nastavljaju plesati. Nakon prvog, dobro, razumijem. Ali onda se i sam trener pridružio igračima. Ne sviđa mi se to. Mislim da ovo uopće nije dobro".

Ples Brazilaca traje od početka turnira. Prvo su dobili Srbiju sa 2:0, potom Švicarsku s 1:0, a jedini poraz doživjeli su u 3. kolu grupne faze od Kameruna, kada je već bilo jasno da su prošli dalje.

U petak ih čeka okršaj sa Hrvatskom u četvrtfinalu i ostaje da vidimo hoće li Karioke plesati Sambu i iritirati Keanea i njemu slične, ali će doživjeti hladan tuš i ranije krenuti kući.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, golove za Brazil protiv Koreje postigli su Vinicius, Neymar iz penala, Richarlison i Paqueta. Paik Seung-Ho je u 76. minuti postigao utješni gol za goste.

Posljednji par četvrtfinala saznat ćemo sutra nakon duela Maroko - Španija i Porutgal - Švicarska. Osim duela Brazil - Hrvatska, u četvrtfinalu su sastaju i Argentina - Nizozemska te Francuska - Engleska.

Top Komentari

user1652028573
U pravu je ? posto.Kad su njih Švabe namlatile nisu plesali po terenu.
3 0
Maxinjo21
Ne seriii
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti