Neymarova najnovija izjava o Saudijskoj Arabiji dođe kao šamar svim ljubiteljima nogometa

Pravi nas ludima ili?

Neymarova najnovija izjava o Saudijskoj Arabiji dođe kao šamar svim ljubiteljima nogometa

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski nogometaš Neymar prešao je ovog ljeta iz PSG-a u saudijski klub Al-Hilal, a sada sa posebnim riječima priča o novom iskustvu.

Neymar je na konferenciji za medije brazilske reprezentacije govorio o svom transferu i iskoristio ga za promociju saudijske lige.

"Nogomet je u Saudijskoj Arabiji isti kao i bilo gdje drugdje. Lopta je okrugla, kao iu svim drugim zemljama", rekao je Neymar, pa je dodao:

"Kada se pogledaju sva imena te lige, mogla bi biti i jača od francuske lige. Svi oni koji se protive arapskoj ligi uskoro će početi da je prate jer će ona postati još jača".

„Želim da osvajam trofeje sa Al-Hilalom. Nije me briga šta ljudi govore. Rekli su mi da je francuska liga slaba, ali mi je bilo najteže igrati tamo. Mislim da mi neće biti teško da se prilagodim. Ne govorim arapski, ali nakon pet-šest godina u Francuskoj nisam ni znao da govorim francuski", priznao je Neymar.

Oglasi

Njega je PSG za 90 miliona eura prodao Al-Hilalu, a Parižani su tokom ljeta ostali i bez Lionela Messija koji je kao slobodan igrač potpisao za Inter Miami.

"Prošla sezona je za njega imala dvije strane novčića. Prošao je kroz raj s Argentinom, bio sam izuzetno sretan zbog njega, a u Parizu je prolazio kroz pakao. Po mom mišljenju, nisu se odnosili fer prema njemu. Nije zaslužio tako otići", poručio je Neymar.

Neymar već zna gdje će igrati kada napusti Al Hilal. Vraća se u Brazil.

"Želim igrati za Santos ponovo. Ne znam kad, ali ću se vratiti kad-tad", istakao je Neymar.

Brazilski nogometaš je u dresu PSG-a odigrao 173 utakmice i ostvario je učinak od 108 golova i 77 asistencija. Prethodno je u dresu Barcelone u 186 utakmica postigao 105 golova uz 76 asistencija.

Brojne velike zvijezde su sada u Saudijskoj Arabiji, a osim Neymara tamo su i Benzema, Ronaldo, Mane, Brozović, Koulibaly, Kante, Mahrez i mnogi drugi.

Top Komentari

Ss.ba
Ocigledno je da je ovdje jedino novinar lud sa ovakvim naslovom.
1 0
Realno01
Jel vam to Burger Messi liga bolja?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi