Kanteov kraj na Stamford Bridgeu: Chelsea ga se odriče zbog zvijezde od 100 miliona funti
Foto - EPA

Nakon šest godina

Kanteov kraj na Stamford Bridgeu: Chelsea ga se odriče zbog zvijezde od 100 miliona funti

M. Šljivak

N'Golo Kante (30) mogao bi napustiti Chelsea na kraju sezone, tvrde engleski mediji.

Londonski Plavci silno žele u svoje redove dovesti veznjaka West Hama Declana Ricea i njegov dolazak bi značio kraj Kanteove ere na Stamford Bridgeu.

Rice je velika želja Thomasa Tuchela. Pokušat će da ga dovede u svoje redove, a konkurent za njegov potpis im je Manchester United.

Cijena nije mala. West Ham za 23-godišnjeg veznjaka traži 100 miliona funti i navodno je Rice spreman da ispuni san i da zaigra za tim iz dijela Londona u kojem je proveo djetinstvo.

"Ne mogu zaustaviti pisanja o Riceu, ali već sam rekao prošlog ljeta da Rice vrijedi 100 miliona funti. To je bila jeftina cijena. On je jedan od najboljih igrača trenutno i ima potencijal da bude još bolji", rekao je menadžer Čekićara David Moyes.

Kante bi tako mogao napustiti Chelsea nakon šest godina u klubu. Sigurno da će biti dosta interesovanja za njegove usluge jer se radi o zaista čudesnom igraču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Plavci su spremni da ga se odreknu zbog sedam godina mlađeg Ricea i rado će dati 100 miliona funti.

Kante je odigrao 239 utakmica za Chelsea i zabio je 13 golova. Osvojio je Premier ligu, Ligu prvaka, Evropa ligu, FA Kup i UEFA Superkup.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Budale kante moze jos 4 godine igrat na vrhunskom nivou
7 1
celikze
Kante i nas Rahimic najbolji defanzivni vezni igraci.Skoro pa neprimjetni na terenu a posao koji odrade za tim nema vrijednost.Tako je nas Rahimic bilvaktile radio.Dok nije igrao za repku iz poznatih razloga kada smo gostivali Moldaviji(2:2)na pressu pitaju Mol novinari.Gdje vam je Rahimic a nasi experti odgovaraju on ne igra za nas.Kaze Mol novinar onda za vas igra 11 brazilaca.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi