Mladi igrač Rome se slomio nakon meča i briznuo u plač, a pogled je išao samo ka nebu

Zalewski izgubio oca

Mladi igrač Rome se slomio nakon meča i briznuo u plač, a pogled je išao samo ka nebu

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala sinoć su mogli uživati u sjajnom gradskom derbiju između Lazija i Rome.

Rimski klubovi odigrali su fantastičnu utakmicu na Olimpicu, a na kraju je pobijedio Lazio sa 3:2.

Domaći su odlično otvorili meč i golovima Milinković-Savića i Pedra poveli su sa 2:0 već nakon 19 minuta igre. Romu je u meč vratio Ibanez golom sa 2:1 u samom finišu meča.

Ipak, Lazio je uspio da u 63. minuti dođe do 3:1, a konačnih 3:2 samo šest minuta kasnije postavio je Veretout iz penala.

Roma je do samog kraja utakmice pokušala da dođe do remija, ali je Lazio sačuvao svoju mrežu. Nakon utakmice u centru pažnje našao se mladi Nicola Zalewski kojem je Mourinho dao šansu u samom finišu.

Zalewski je imao nekoliko dobrih prodora i stvorio je nekoliko šansi za ekipu Rome, te je ostavio veoma dobar utisak.

Oglasi

No, nakon završetka utakmice ovaj 19-godišnji Poljak je briznuo u plač dok su ga ostali saigrači Rome pokušavali nekako utješiti.

Ubrzo nakon toga italijanski mediji objavili su da je Zalewski odigrao ovu utakmicu pod velikim emocijama jer je u petak preminuo njegov otac nakon duge i teške bitke s rakom.

Zalewski je tražio da bude dio ekipe za rimski derbi i dao je maksimum na terenu, ali nakon utakmice nije mogao obuzdati svoje emocije i samo je gledao ka nebu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi fudbaler početkom ovog mjeseca upisao je debi za reprezentaciju Poljske, a na tribinama je bio i njegov otac Krzysztof koji je plakao od sreće i ponosa, a nažalost preminuo je samo nekoliko sedmica kasnije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Drz se mali, dobar si bio sinoc. Bolji si od Saravija 100 puta. Forza Lazio
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi