"Kladim se 12 sati dnevno, mobitel mi stalno u ruci, za djevojkom me boli briga..."

Ispovijest veznjaka Juventusa

"Kladim se 12 sati dnevno, mobitel mi stalno u ruci, za djevojkom me boli briga..."

A. Čaušević

Veznjak Juventusa Nicolo Fagioli broji dane koji ga dijele od isteka suspenzije od sedam mjeseci koja mu je izrečena u oktobru zbog klađenja. Za talenta Stare dame ova sezone je završena, ali u torinskom klubu su svejedno odlučili da ga zadrže.

Fagioli sada prolazi kroz period odvikavanja, a kao dio tog procesa, 23-godišnji vezni igrač se obavezao da će u učestvovati u terapeutskom planu koji traje najmanje šest mjeseci s ciljem liječenja od ovisnosti o kockanju kao i učešće na javnim druženjima.

Jedan od tih sastanaka održan je prije nekoliko dana u blizini Torina .Brojnim prisutnim mališanima Fagioli je govorio o svojim slabostima.

Italijan im je objasnio kako čovjek može pasti u ovisnost, u njegovom slučaju o kocki, zbog koje zaboravite bilo šta drugo i bilo koga, pa čak i najvažnije osobe iz života.

"Najteže razdoblje bilo je prije godinu dana, još sam se kladio i dok sve nije otkriveno imao sam problema sa porodicom i prijateljima. Tada sam tražio pomoć. Moramo tražiti pomoć."

"Kladio sam se 12 sati dnevno, uvijek s telefonom u ruci, bilo me briga za djevojkom i porodicom. Bio sam drugačiji. Možda sam prekasno shvatio da je to bolest."

Oglasi

"U početku nisam mislio da ću se suočiti s kaznenim posljedicama i suspenzijom, a onda sam shvatio. Ali kada bih se kladio taj strah bi nestao, adrenalin kockanja je sve odnio."

Fagioli i djevojka Giulia Bernacci

"Sve je počelo slučajno, sa 16 godina s prijateljima. Radili smo to jednom sedmično. Onda izgubiš novac i sakriješ to od roditelja. I to postane bolest."

"Svugdje je isti problem, bilo da si profesionalni fudbaler, koji možda kocka za 100 hiljada eura, ili radnik koji to radi s hiljadu."

Otkrio je Fagioli i šta radi u slobodno vrijeme te kako se oporavlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bavim se sportom, provodim vrijeme s prijateljima i porodicom, puno više nego prije. I to mi pomaže. Igram tenis. Moje putovanje oporavka ne traje samo pet mjeseci, već se polako oporavljam. Nadam se da ću se vratiti 25. maja u meču s Monzom."

Bit će to duel zadnjeg kola Serije A, Fagiolijeva suspenzija završava upravo tada i ko zna možda mu u Juventusu daju šansu da ipak upiše još neku minutu u sezoni 2023/24.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi