Nihad Mujakić odlazi iz Kortrijka?

Nije se naigrao u Belgiji

Nihad Mujakić odlazi iz Kortrijka?

Bivši defanzivac Sarajeva Nihad Mujakić nakon samo šest mjeseci napustit će Kortrijk.

Mujakić je u Belgiju otišao s etiketom jednog od najboljih mladih fudbalera u BiH, plaćen je, za bh. uslove, sjajnih milion eura, ali u novoj sredini nije se najbolje snašao.

U proteklom periodu Mujakić je odigrao svega dvije utakmice za Kortrijk, a kako je i sam nezadovoljan zbog male minutaže, mediji u Belgiji uvjereni su da će ove zime promijeniti sredinu.

"Kortrijk traži klubove čak osmorici svojih fudbalera. Tačnije, na izlaznim vratima su Ezekiel, Kovačević, Kage, Stojanović, Hines-Ike, Mujakić i Ajagun", objavio je Het Laatste Nieuws.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ne bi bilo iznenađujuće ukoliko bi se Mujakić na kraju vratio u Sarajevo, pogotovo jer je na izlaznim vratima Darko Lazić, a u klubu bi ga, uostalom, dočekao Vinko Marinović s kojim je radio već u U21 reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Vrijedi podsjetiti da je Mujakić prošle sezone bio neizostavan u prvoj postavi Sarajeva i važan kotačić u osvajanju duple krune.

Promo

Top Komentari

milivoje
Uglavnom,neće na Koševo 100%
1 3
albis
Dobar igrač ali nije mi kasno KADA i KOME je plaćeno 1.000.000 eura????? Po Transfermarkt-u on je samo posuđen igrač. Tan nije pare stekao što je budala već što je pametan i namazan.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi