Nije dobio poziv Krstajića, pa mijenja i grb i reprezentaciju

Historija se ponavlja

Nije dobio poziv Krstajića, pa mijenja i grb i reprezentaciju

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković još traži svoju idealnu kombinaciju uoči starta kvalifikacija za Euro 2020., a u njegovu križaljku mogao bi se uklopiti i jedan reprezentativac Srbije.

Crnoj Gori nije prvi put da 'krade' igrače Srbiji. Adam Marušić, Filip Stojković i Mirko Ivanović samo su neki od igrači poniklih u Srbiji koji su promijenili reprezentativni dres, a sada bi to isto mogao učiniti i golman Huesce Aleksandar Jovanović na kojeg Orlovi i ne računaju previše.

Za Srbiju je Jovanović dosad branio samo na prijateljskoj utakmici, a kako nije dobio poziv Krstajića za predstojeće utakmice, u cijelu priču su se uključili Crnogorci s namjerom da ga nagovore da zaigra za njih.

"Jovanović je u bilježnici ljudi iz FSCG i uveliko pregovara oko njegovog angažmana. Na ruku mu ide i to što ga Krstajić nije pozvao za utakmice sa Njemačkom i Portugalom", pišu mediji iz Srbije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U najjačem rangu španskog nogometa 26-godišnji Jovanović je ove sezone branio na deset utakmica, s tim da je u posljednje vrijeme pretežno rezervna opcija u timu Huesce.

Rođen je inače u Nišu, gdje je kasnije i igrao, a kroz karijeru još je oblačio dresove Rada, Donjeg Srema, Aarhusa i na kraju Huesce u čije redove je stigao ljetos potpisavši trogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi