Nijedan navijač Ajaxa ne smije na utakmicu u London
(Foto: EPA)

UEFA im zabranila dolazak na utakmicu

Nijedan navijač Ajaxa ne smije na utakmicu u London

M. Šljivak
Teme:

Ajax u utakmici Lige prvaka gostuje kod Chelseaja 5. novembra u četvrtom kolu.

Međutim, na ovom duelu igrači holandskog velikana bit će lišeni navijačke podrške, jer je UEFA odlučila da zbog nereda u Valenciji u prethodnom kolu, zabrani dolazak navijačima amsterdamskog tima.

Apsolutno nijedan navijač Ajaxa ne može biti na tribinama Stamford Bridgea, a pored ove kazne holandski šampion će morati da uplati i 50.000 eura kazne zbog ponašanja navijača.

Interesantno je svakako da je rukovodstvo Chelseaja prije saznanja o odluci UEFA-e odlučilo da znatno smanji broj ulaznica za navijače gostiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svi koji dolaze na Stamford Bridge na raspolaganju imaju 3000 ulaznica, a za Ajax je bilo spremno svega 833. Plašili su se u Londonu nereda, ali sada će mirno spavati.

Ajax će u srijedu dočekati Chelsea u Amsterdamu, a revanš je dakle 5. novembra u četvrtom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi