Nikić održao prozivku Bratstva i jasno poručio: Moramo završiti među prvih pet ekipa
Uprkos lošem plasmanu na tabeli, promjena u stručnom štabu nije bilo. Na čelu ekipe ostala je legenda Željezničara, Nikola Nikić sa svojim pomoćnicima.

Očekuju se pojačanja u narednim danima

Nikić održao prozivku Bratstva i jasno poručio: Moramo završiti među prvih pet ekipa

Esmer Oštraković, foto: Esmer Oštraković

Nogometaši Bratstva danas su počeli sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će pokušati ostvariti bolji plasman u Prvoj ligi FBiH.

Izabranici Nikole Nikića prošlu sezonu su završili na desetom mjestu, što je za klub renomea kakav ima Bratstvo, jako loš rezultat.

Uprkos lošem plasmanu na tabeli, promjena u stručnom štabu nije bilo. Na čelu ekipe ostala je legenda Željezničara, Nikola Nikić sa svojim pomoćnicima.

Na današnjoj prozivci, te prvom treningu viđeno je nekoliko novih igrača, ali kako nam je rečeno veliki broj je mladih igrača koji su na probi.

Zvanično su Bratstvo za sada napustili Jasmin Berbić, Armel Berbić, Adnan Buljić i Kerim Širbegović.

Kako nam je šef stručnog štaba, Nikola Nikić rekao, nejasna je situacija sa mladim Namikom Helićem, te još uvijek nije sigurno da li će ostati u klubu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nemamo mnogo vremena za pripreme, pa se nadam da su moji nogometaši pratili smjernice koje sam im dao. Ipak, znate kakvi smo mi nogometaši, od nas deset, dvojica urade, trojica ne urade, a petorica se napiju. Mislim da je velika stvar što smo zadržali kostur ekipe. Za sada je došao Muzafer Ivković iz Toška, a uskoro učekujemo još nekoliko pojačanja. Ima tu i momaka koji su na probi, pa ćemo vidjeti šta i kako s njima", rekao je Nikić, te je dodao:

"Već u nedjelju bi trebali odigrati prvu prijateljsku utakmicu, a protivnik je Mladost Doboj Kakanj. Zatim nam slijede naši tradiocionalni turniri, te početak prvenstva. Smatram da moramo završiti u top pet, te da će biti veliko razočarenje ako to ponovo ne uspijemo", završio je Nikola Nikić.

Top Komentari

Terminator
Bićeš sigurno peti ako potkuješ sudije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi