Nikić: Ovo mi se desilo prvi put u 30 godina karijere
Drugi dio sezone Bratstvo otvara na svom terenu protiv TOŠK-a, dok u drugom kolu putuju u Živinice, gdje gostuju kod Slavena.

Gračanlije spremne za drugi dio sezone

Nikić: Ovo mi se desilo prvi put u 30 godina karijere

E. Oštraković, foto: E. Oštraković

Sutra se nastavlja prvenstvo u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a derbi 16. kola igra se u Gračanici, gdje Bratstvo dočekuje ekipu TOŠK-a.

Ekipa Bratstva nije briljirala u prvom dijelu sezone, ali su jesenji dio prvenstva završili u sredini tabele, sa šest pobjeda, jednim remijem i osam poraza.

Šef stručnog štaba Bratstva, Nikola Nikić, zadovoljan je pripremnim periodom koji je iza njegove ekipe,a posebno je zadovoljan zdravstvenim stanjem igrača.

"Mogu da kažem da smo odradili dobre pripreme, ali oduševilo me to da se niti jedan igrač nije požalio na povredu. Ovo se zaista desilo prvi put u mojoj profesionalnoj karijeri, a profesionalac sam 30 godina. U subotu ćemo vidjeti da li je to dobar znak ili ne. Imam slatke muke, ali mi je i žao što će neki igrači koji sigurno zaslužuju da igraju morati ovu utakmicu gledati sa tribina. Igrali smo šest pripremnih utakmica i vjerujte da nismo igrali loše. U četiri jače utakmice, ova ekipa koju sam ja zamislio da igra nije primila gola, ali problem je što nismo ni dali gol. Nadam se da će se vezni i navalni red dodatno uigrati kako prvenstvo bude odmicalo. Noge su teške, ali ja sam zadovoljan. Ipak, rezultati su ti koju su jedino mjerilo", rekao je Nikić.

Svjestan je Nikić i da njegovu ekipu sutra očekuje jako teška utakmica, ali blagu prednost vidi u domaćem terenu.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška i zahtjevna utakmica, TOŠK je vrlo dobra ekipa, koja na svakoj poziciji ima dva ili tri igrača. Ipak, mi igramo kući i zbog toga smo u maloj prednosti. Nadam se jednoj dobroj utakmici i neka pobjedi ko bude bolji, a ja se nadam da će to biti Bratstvo. Po svim parametrima naše mjesto je među prvih pet ili šest ekipa u ligi. Sutrašnja utakmica će dosta toga pokazati i bila bi velika stvar za nas da upišemo pobjedu", izjavio je Nikić.

Nakon utakmice sa Toškom, Gračanlije očekuje i prvo teško gostovanje i to protiv Slavena koji će svim silama pokušati izboriti opstanak u ligi.

"U drugom kolu igramo tešku utakmicu u Živinicama, tako da bi nam pobjeda protiv TOŠK-a mnogo značila. Od prvih pet utakmica tri igramo kod kuće, to je naša prednost, ne velika, ali je prednost. Tako da očekujem da ćemo u drugom dijelu sezone izboriti taj gornji dio tabele", završio je Nikić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ekipa Bratstva prvi dio sezone završila je na 11. mjestu sa 19 osvojenih bodova. Najbolju utakmicu u jesenjem dijelu odigrali su na domaćem terenu protiv Olimpika, u kojoj su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0. Mrlja u prvom dijelu sezone je zasigurno domaći poraz od Jedinstva u 15. kolu.

Drugi dio sezone Bratstvo otvara na svom terenu protiv TOŠK-a, dok u drugom kolu putuju u Živinice, gdje gostuju kod Slavena. Sigurno će velika prednost u proljetnom dijelu sezone za izabranike Nikole Nikića biti dva vezana domaća susreta, kada prvo u 26. kolu u Gračanici gostuje Novi Travnik, a sedam nakon toga igraju derbi sa trenutnim liderom na tabeli, ekipom Veleža.

Top Komentari

Metropoljac
''Po svim parametrima naše mjesto je među prvih pet ili šest ekipa u ligi'' Kako se popeti na jedno od ova dva mjesta. Treba biti vrsni alpinista za ovakav poduhvat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi