Niko ne odustaje od Edina Džeke
Foto - EPA

Tuttosport tvrdi

Niko ne odustaje od Edina Džeke

M. Šljivak

Edin Džeko igra fenomenalan fudbal sa 34 godine.

Kapiten Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine na terenu je zaista fenomenalan. Ruši sve rekorde, a u posljednje vrijeme se ponovo često povezivao sa odlaskom iz redove rimskog tima.

Roma je međutim opovrgla navode da ga želi prodati. Navodni problem je predstavljala njegova plata od 7.5 miliona eura godišnje, a italijanski mediji su isticali da bi na kraju Vučica mogla popustiti ako dođe ponuda koja se ne može odbiti.

List Tuttosport u svom printanom izdanju donio je informaciju kako zainteresovani klubovi još uvijek nisu odustali od dovođenja Džeke.

Inter, Napoli i Juventus još uvijek žele angažovati 34-godišnjeg bh. napadača. Spremni su mu ponuditi istu platu, a i Romi određenu odštetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, teško je vjerovati da će na kraju Džeko biti prodat. On jednostavno previše znači za tim kakav je Roma i sa njim se sigurno mogu upustiti u borbu za Ligu prvaka naredne sezone.

Edin Džeko je ove sezone u dresu rimskog tima odigrao 42 utakmice i ostvario je učinak od 19 golova i 14 asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi