Niko za reprezentaciju ne igra tako dobro kao Ronaldo

Dodatno se učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca

Niko za reprezentaciju ne igra tako dobro kao Ronaldo

Portugalac Cristiano Ronaldo postigao je večeras tri gola za svoju reprezentaciju u pobjedi protiv Švicarske od 3:1. 

On je već godinama prva uzdanica svog nacionalnog tima i sasvim sigurno najbolji fudbaler kojeg je Portugal ikada imao.

Da nema Ronalda, pitanje je na šta bi ličila reprezentacija Portugala, ali s njim u redovima oni su gotovo uvijek među kandidatima za najviši plasman na svim takmičenjima.

Zvijezda Juventusa je večeras postigla 86., 87. i 88. gol za nacionalnu vrstu. To znači da se Ronaldo dodatno učvrstio na prvom jestu liste strijelaca kada su u pitanju golovi za reprezentacije, ako govorimo samo o aktivnim fudbalerima.

Iza njega je Indijac Sunil Chhetri koji je za nacionalnu vrstu postigao čak 68 golova, pa potom slijedi Leo Messi sa 65, pa Neymar, David Villas, Robert Lewandowski...

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zanimljivo, iza pomenutih imena nalazi se i kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko koji je u dresu reprezentacije BiH postigao 55 golova, odnosno jedan manje od Lewandowskog iz Poljske.

Priliku da poboljša učinak Dijamant će imati već u subotu kada naš državni tim bude gostovao kod Finske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi