Jokić doživio nezapamćeno poniženje: Ustao je prije nego što je James bilo šta izgovorio!

Srbin je za mnoge najbolji igrač NBA lige

Jokić doživio nezapamćeno poniženje: Ustao je prije nego što je James bilo šta izgovorio!

A. Čaušević

Nikola Jokić je u dvije uzastopne sezone regularnog dijela proglašen MVP-ejm što dovoljno govori o njegovom igračkim kvalitetima. Srbin je vodeći košarkaš lige u mnogim parametrima, međutim na All-Staru je doživio pravo poniženje.

Prije All-Stara odlučeno je da kapiteni dva tima, u ovom slučaju LeBron James i Giannis Antetokounmpo, biraju svoje saigrače neposredno pred samu utakmicu.

I odabir igrača je bio nešto drugačiji. Tako su prvo birani rezervni igrači, pa tek onda starteri. Upravo iz tog razloga neka od najvećih zvijezda je morala ostati sama sjediti na stolici i čekati izbor.

Tada se možda najbolje moglo vidjeti koliko Jokić i nije omiljen kod Jamesa ili Antetokounmpa. Neki će reći i da je uslijedilo nezapamćeno poniženje.

Naime, zvijezde su ustajale jedna za drugom, a Jokić je bio sve usamljeniji, da bi na kraju ostao sam da sjedi na stolici.

Oglasi

Kada je preostalo da se izabere Jokić, Srbin je samo ustao i krenuo prema LeBronu Jamesu da zvijezda LA Lakersa nije stigla ni izgovoriti njegovo ime.

Da li je Jokić kao dvostruki MVP zaslužio ovakav tretman ili jednostavno ga LeBron ili Giannis "ne mirišu" kao ostale igrače ostaje da se vidi.

Poslije meča stiglo je i Jokićevo objašnjenje zašto je samo ustao i krenuo prema LeBronu. Kazao je da je mislio da je posljednji pick iako je u izboru bio još Lauri Markkanen.

"Nisam odšetao. Mislio sam da sam zadnji. I samo sam ustao jer sam mislio da sam zadnji", kazao je košarkaš Denver Nuggetsa te dodao:

"Osjećao sam se loše, pogotovo sada kada mislim da smo izgubili. Samo se loše osjećam. Mislim, mislio sam da sam zadnji...", kazao je Jokić.

Srbijanski as i nije bio previše zainteresovan za košarku tokom utakmice. Glavni razlog je vjerovatno i poniženje koje je doživio prije meča. Na kraju je upisao četiri poena.

Podsjećanja radi, Team Giannis je bio uspješniji od Team LeBrona rezultatom 184:175.

Top Komentari

user1582456981
Da li ima naslov a da nema u njemu "ponizen" "osramocen"??
0 0
Mostarac94
hajd sto naslov nema veze sa videom, al kako ti se da nasrat ovoliki tekst koji nema veza videom svaka cast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi