Englezi u čudu - Southgate na EURO vodi igrača koji će za reprezentaciju debitovati protiv BiH
FOTO: EPA

Do januara igrao u Championshipu

Englezi u čudu - Southgate na EURO vodi igrača koji će za reprezentaciju debitovati protiv BiH

Esmer Oštraković

Evropsko prvenstvo je sve bliže i navijači sa nestrpljenjem čekaju početak ovog takmičenja kako bi reprezentacije za koje navijaju krenule u borbu za novi trofej.

Jedna od reprezentacija od kojih se mnogo očekuje je sasvim sigurno i Engleska čiji navijači se nadaju da njihovi igrači mogu otići do kraja i osvojiti ovo takmičenje.

Gareth Southgate, selektor Engleske, navodno sprema veliko iznenađenje za svoje navijače jer će na spisku putnika na EURO biti ime igrača kojeg niko nije očekivao.

Englezi imaju mnogo talentovanih fudablera, a sigurno je da su lideri ove repreentacije Harry Kane, Jude Baellingham i Phil Foden, a to su naravno i Declan Rice, Cole Palmer i Bukayo Saka koji ove sezone igraju sjajno u svojim klubovima.

Zadatak Southgatea da izabere 26 igrača koje će povesti na Evropsko prvenstvo neće biti nimalo lagan, a navijači se nadaju da neće ništa eksperimentisati i da će pozvati ono najbolje što imaju.

Oglasi

Ipak, obzirom da je broj igrača na spisku za EURO povećan sa 23 na 26 to daje selektorima prostor za određeni manevar sa pozivima.

Očekuje se da će dva igrača iz mlade reprezentacije dobiti svoje mjesto u avionu za Njemačku, a to bi trebali biti Harvey Elliot iz Liverpoola, te Adam Wharton iz Crystal Palacea.

Ipak, jedno ime koje bi se trebalo naći na spisku putnika na EURO moglo bi iznenaditi i najveće navijače Engleske.

Kako tvrde Englezi radi se o igrači Aston Ville, Morganu Rogersu koji je u januaru u ovaj tim stigao iz Middlesbrougha koji se takmiči u Championshipu.

Zanimljivo je i to da je ovaj momak u Middlesbrough stigao na početku sezone iz Manchester Cityja, ali je samo pola godine proveo u ovom timu, te je odlučio da pređe u Aston Villu.

On je odigrao samo 16 utakmica u Premiershipu, ali očito je to bilo dovoljno da se Southgate uvjeri u njegove kvalitete, te mu sprema poziv na EURO. Tako barem tvrde Englezi.

Ovaj mladi igrač bi trebao za reprezentaciju debitovati na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine koja se igra 3. juna, a četiri dana kasnije Englezi igraju sa Islandom.

Nakon ove dvije pripremne utakmice Englezi putuju u Njemačku, a na otvaranju Evropskog prvenstva igraju sa Srbijom 16. juna. Nakon toga 20. juna igraju sa Danskom, a pet dana kasnije igraju sa Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi