Pola karijere je u Španiji, a Srbi ga i ne gledaju: Maraš napravio novi sjajan transfer!

Ostat će u La Ligi

Pola karijere je u Španiji, a Srbi ga i ne gledaju: Maraš napravio novi sjajan transfer! · Zvanično

E. Ganibegović

Srbija ima vrlo respektabilne fudbalere i definitivno je dojama da njihova reprezentacija može više od onog što je do sada radila ili što radi, nešto slično kao i sa nama. Koliko kvalitetne pojedince imaju dovoljno govori da jednog igrača koji je redovan u La Ligi ne pozivaju u selekciju.

Za reprezentacije manjih evropskih država svaki igrač u najboljim evropskim ligama je primamljiv, ali neki jednostavno ne mogu naći svoje mjesto na spisku svojih selekcija.

Hrvatska je tako dugo na slatkim mukama kada su u pitanju pozivi fudbalerima, a mnogo kvalitetnih pojedinaca ima i Srbija.

Jedan od igrača koji igra u drugoj najjačoj ligi Evrope, španskoj Primeri, je Nikola Maraš, koji je napravio novi odličan transfer.

Naime, ovaj 27-godišnji stoper iz Rayo Vallecana prešao je u Deportivo Alaves, te će i naredne sezone igrati u La Ligi.

On je protekle sezone igrao u ovom timu na 20 utakmica u Primeri i to kao posuđen igrač Almerije, a sada ga je Alaves odluči otkupiti za oko milion i po eura.

Oglasi

Nikola, koji nosi prezime koje je popularizovano kroz film i seriju Južni vetar u liku Petra Maraša koji je tumačio Miloš Biković, reprezentaciji Srbije baš i nije interesantan jer je do sada upisao samo dva nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije u karijeri igrao je za Rayo Vallecano, Chaves u Portugalu, te Rad u kojem je počeo karijeru i 2017. godine otišao u Portugal za 400 hiljada eura. 

Trenutno je povrijeđen, a povratak na teren očekuje se polovinom jula mjeseca i vidjet ćemo da li će svojim igrama možda konačno skrenuti pažnju selektora Srbije. 

Top Komentari

dragonBH
Njihovi portali sigorno odvoje clanak za nekog naseg osrednjeg fudbalera.. bas ste jadni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi