28. kolo Prve lige FBiH već u srijedu: Da li na Piroti pada odluka o putniku u niži rang?

Neće samo teren biti mjerilo

28. kolo Prve lige FBiH već u srijedu: Da li na Piroti pada odluka o putniku u niži rang?

S. Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH nikad uzbudljivije. Naravno, u borbi za opstanak.

NK GOŠK je već davno ovjerio titulu prvaka, a jučer je i zvanično uručen pobjednički pehar klubu iz Gabele.

U borbi za opstanak je mnogo upitnika, prije svega što se ne zna koliko će timova u niži rang. Odlučivat će se to na zelenom terenu, ali i van njega. Ništa novo, ovo je Bosna i Hercegovina.

Bez licence za novu sezonu za sada su NK Zvijezda Gradačac, FK Rudar Kakanj i FK Radnički Lukavac. O njima će odlučivati 'famozna' Drugostepena komisija za licenciranje NS FBiH.

Baš kao i o NK Čelik i NK Iskra Bugojno, dva tima koja žele igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH. U bubnju za doigravanje su već FK Klis i FK Gornji Rahić.

Dva tima će prema pravilima u Prvu ligu FBiH, a sve će naravno zavisi od odluke Drugostepene komisije, ali i od klubova. Veliko je pitanje ko zapravo ima ambicije da igra viši rang, mnogo skuplji i zahtjevniji, u svakom pogledu.

To bi značilo da će dva tima iz doigravanja u Prvu ligu FBiH, a naravno gleda se i ko će u niži rang iz Premijer lige. Trenutno su to FK Leotar koji bi put nastavio u Prvoj ligi RS, te FK Sloboda koja bi u slučaju ispadanja preselio u Prvu ligu FBiH.

Oglasi

U tom slučaju iz Prve lige FBiH bi ispala dva kluba, jer NK GOŠK kao prvak ide u Premijer ligu.

Kada je situacija na tabeli u pitanju, FK Radnički je već prežaljen i ima 21 bod, dok je NK Travnik na 15. mjestu sa 28. NK Jedinstvo ima 31 bod, a FK Radnik Hadžići, FK Mladost Mladost Doboj Kakanj i NK Bratstvo Gračanica po 33.

Naredno 28. kolo Prve lige FBiH igra se već u srijedu, a derbi igraju stari rivali, nekadašnji premijerligaši NK Travnik i NK Jedinstvo. Veziri 'moraju' slaviti i pratiti stanje u Premijer ligi te situaciju sa licencama, dok Jedinstvu odgovara sve osim poraza, ali i u slučaju poraza Bišćani opet su 'u igri'.

Oglasi

Kada je međusobni duel u pitanju, NK Jedinstvo je savladao NK Travnik u Bihaću sa čak 3:0.

U opasnoj zoni su i Bratstvo, Mladost i Radnik, a mala prednost za Gračanlije je što će u tri posljednje utakmice dva puta biti domaćini. Mladost i Radnik će jednom biti domaćini, a dva puta u goste.

Upravo Bratstvo i Radnik igraju već u srijedu, što će biti važan meč za oba tima.

Parovi 28. kola Prve lige FBiH

Srijeda, 24.05., 17:30 sati

Oglasi

FK Goražde – NK Stupčanica

NK Travnik – NK Jedinstvo

NK Zvijezda – FK Radnički

OFK Gradina – FK Mladost

NK Bratstvo – FK Radnik Hadžići

FK Rudar – BFK Simm Bau

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK – FK Budućnost

HNK Tomislav – NK GOŠK

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi