"Nisam glumio povredu, žao mi je što je na kraju tako ispalo"
Selimović je, zajedno sa Azizom Sulejmanović, kažnjen s četiri mjeseca suspenzije zbog navodno odglumljene povrede u meču protiv Viteza

Mladi defanzivac Slavena iz Živinica Taib Selimović

"Nisam glumio povredu, žao mi je što je na kraju tako ispalo"

Edmir Škorić

Slaven iz Živinica je ranije ovog mjeseca dospio u žižu interesovanja domaće sportske javnosti zbog situacije iz meča sa Vitezom i izbjegavanja pravila o najmanje tri igrača do 21 godine u startnoj postavi.

Podsjećamo, pojavila se vijest i video snimak s meča Slavena i Viteza u medijima nakon što je mladi defanzivac Taib Selimović u ulozi golmana "odglumio" povredu, pa je odmah ista okarakterisana kao izuzetno varanje sistema.

Nogometni savez Federacije BiH novčano je kaznio Slaven sa 2.000 KM, dok su spomenuti Selimović i Aziz Sulejmanović dobili četveromjesečne suspenzije.

Mladi Selimović, inače bivši junior Željezničara, odlučio je da za SportSport.ba govori o "spornoj" situaciji.

"Nažalost, sve što se dešavalo sada je iza nas i na meni je da odradim četiri mjeseca suspenzije. Međutim, moram ovim putem da javnosti saopštim da uopšte nisam glumio povredu. Svi u klubu su znali da sam prije toga bio povrijeđen, bio sam rovit i bilo je upitno hoću li uopšte i zaigrati. Na kraju, pošto su dva golmana bila povrijeđena, sljedovalo me da stanem na gol, ali kod ispucavanja lopte sam osjetio bol i odmah sam pao. Kasnije se stvorila ta klima kako sam glumio, ali zaista nisam, iako znam da mi niko sada neće povjerovati", kazao je Selimović za SportSport.ba, pa je nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sada bih iskoristio priliku da se zahvalim ljudima koji su me podržali i koji znaju šta je prava istina, ali i da kažem kako ću nastaviti marljivo da radim i da se trudim, da vjerujem u sebe i da ni u jednom trenutku ovo što se desilo ne utječe na tok moje karijere":

Top Komentari

Kai Kaii
dajte mu jos 4 mjeseca sto laze slino slinavi
45 15
king11
Kod nas u državi niko nikad nije kriv
27 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije