"Nisam ovdje jer sam Ibrahimović"

Zlatan spreman za novi izazov

"Nisam ovdje jer sam Ibrahimović"

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović govorio je na press konferenciji nakon što je zvanično postao novi - stari igrač Milana.

Rossoneri su uspjeli nagovoriti Ibru da dođe na pola sezone uz mogućnost produženja ukoliko se ispune određeni uslovi. Karizmatični Šveđanin trebao bi da vrati velikana iz ponora, a na konferenciji je dao izjavu u svom stilu.

Da li će ostati do kraja karijere u Milanu?

"Nikad se ne zna, kad imate dobar odnos sa svima onda je sve moguće. Sve dok sam aktivan, tražim izazove i dajem rezultate. Ne volim biti figurica. Ako nakon šest mjeseci radim dobre stvari, ok, nastavimo, inače me nije briga", kazao je Ibrahimović, pa je dodao:

"Nisam ovdje jer sam Ibrahimović. Počinjem ispočetka i moram da dam rezultate. Prošlost mi ništa ne pomaže. Ono što mi daje najviše adrenalina je to što radim, izazov da pokažem pravog sebe".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao više ponuda nego s 28 godina

"Puno sam razgovarao s Bobanom, a onda je prošao mjesec dana i nakon utakmice Atalanta bilo je mnogo poziva. S 38 godina imao sam više ponuda nego što sam imao s 28 godina. Tražio sam adrenalin u sebi, da izvučem maksimum iz sebe. Puno sam razgovarao s Bobanom, a onda je prošao mjesec dana i nakon utakmice protiv Atalante bilo je mnogo poziva. To nije bila teška odluka. Milan mi je vratio sreću 2012. godine nakon Barcelone. Dolazim ovdje da poboljšam stvari. Sezoni nam nisu vau, ali sezona je maraton, a ne trka. Milan ej Milan, povijest se ne mijneja. Momčad možda nije kao prije, ali nakon Berlusconija se dosta toga promijenilo. Volio bih da su Boban i Maldini na terenu, ali ni ja nisam loš".

"Nemoguće mi je igrati kao prije 10 godina, ali umjesto da trčim, mogu da šutiram sa 40 meara! Znam da je ovdje pritisak velik, da svi očekuju rezultate, a ako igrate za Milan, to je logično. Kolektivno želim poboljšati situaciju ovdje, a takožer želim da se što više zabavim i osjetim travnjak. Radije volim da me ljuidi ismijavja, pa imam još veći adrenalnin", istakao je Ibra.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

macak_
Škoriću de se malo skoncentriši i prekucaj ovo. Razumijem da je google translate, al ovo je bruka i za drugi osnovne.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi