Vels razbio Irsku, Slovenija izgubila kod kuće

1. kolo Lige nacija

Vels razbio Irsku, Slovenija izgubila kod kuće

Završen je prvi dan novog UEFA-inog takmičenja Lige nacija, koji je ponudio nekoliko zanimljivih utakmica.

Pored razočaravajućeg remija Njemačke i Francuske (0:0) u grupi 1 Lige A, u terminu od 20:45 sati je odigrano još šest utakmica u slabijim ligama.

U grupi 4 Lige B, Vels je na svom terenu razbio Irsku rezultatom 4:1. Domaći su već nakon prvog poluvremena vodili sa 3:0 golovima Lawrencea (6.), Balea (18.) i Ramseyja (37.), da bi Roberts početkom drugog poluvremena (55.) zabio za visokih 4:0. Konačan rezultat utakmice postavio je Williams u 66. minuti.

Češka je na svom terenu izgubila od Ukrajine sa 2:1 i to nakon što je vodila sa 1:0 golom Schicka iz 4. minute. Gosti su prvo preko Konoplyanke u prvoj minuti sudijske prvog poluvremena nadoknade pogodili za poravnanje, da bi potom Zinchenko u trećoj minuti nadoknade utakmica postavio konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Slovenija je razočarala porazom na domaćem terenu od Bugarske rezultatom 2:1 (Zajc 40. - Kraev 3. i 59.), dok je Norveška bila sigurna protiv Kipra kojeg je savladala sa 2:0 (Johansen 21. i 42.).

U posljednjoj, D grupi Lige nacija, Makedonija je u gostima bila bolja od Gibraltara golovima Tričkovskog iz 19. i Alioskog iz 35. minute, dok su Latvija i Andora odigrali meč bez golova (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi