Nisu nimalo bezveze: Atalanta ima četiri tima na posudbi
Anton Krešić prošao je sve omladinske selekcije Hrvatske, sada je u Cremoneseu

Važe za rasadnika talenata

Nisu nimalo bezveze: Atalanta ima četiri tima na posudbi

Kroz historiju Atalanta je iznjedrila mnogo velikih igrača, najveći među njima svakako je Gaetano Scirea.

Atalantu krasi fenomenalna škola fudbala, jedna od najboljih u Italiji.

U novijoj historiji, igrači koji su ponikli u Atalanti su Roberto Donadoni, Gianpaolo Pazzini, Ricardo Motolivo... no ono što je zanimljivo je da klub ima i izuzetnu skauting službu.

Zapanjujuća je činjenica, naime, da Atalanta pod ugovorom, pored 20-tak igrača koji konkuriraju za prvi tim, ima još okruglo 46 igrača koji su na posudbi.

Među njima je prava mala kolonija sa Balkana, igraju Srbin, Hrvat, Slovenac, Albanac samo ne postoje Bosanac/Hercegovac, Makedonac...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stefano Mazzini, Boris Radunović, Alessandro Santopadre, Marco Sportiello, Roberto Taliento Alessandro Turrin, Matevž Vidovšek, Alberto Alari, Alberto Almici, Andrea Boffelli, Alberto Dossena, Fabio Eguelfi, Alessandro Eleuteri, Riccardo Gatti, Anton Krešić, Stefano Marchetti, Federico Mattiello, Lorenzo Migliorelli, Andrea Rizzo Pinna, Matteo Salvi, Mbaye Seck, Eyob Zambataro, Enrico Zanoni, Davide Agazzi, Isnik Alimi, Modou Badjie, Bryan Cabezas, Marco Carraro, Bryan Cristante, Nicolas Haas, Franck Kessié, Nicolas La Vigna, Christian Mora, Giorgio Pagliari, Mario Pugliese, Roberto Ranieri, Andrea Rinaldi, João Schmidt, Tommaso Tentoni, Salvatote Elia, Emmanuel Latte Lath, Simone Mazzocchi, Gaetano Monachello, Andrea Petagna, Tiziano Tulissi, Luca Vido. To su igrači koji su na posudbama najmanje do 2019.

Možda jedan od ovih kroz nekoliko godina postane novi Masiello ili Gomez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije