Nizozemska zvijezda se plaši bankrota: Ne želim da radim nakon završetka karijere

Babel sasvim iskren

Nizozemska zvijezda se plaši bankrota: Ne želim da radim nakon završetka karijere

Midhat Šljivak

Nizozemski fudbaler i nekadašnja zvijezda Liverpoola Ryan Babel odlučio je da ulaganjem novca od fudbala mirno dočeka starost.

Danas 33-godišnji Babel iza sebe ima veoma bogatu karijeru. Počeo je i trenutno je član Ajaxa, a igrao je za velikane kao što je Liverpool, Bešiktaš, Galtasaray.

Ipak, iako je imao nastupe u velikim timovima njegovo bogatstvo se procjenjuje na četiri miliona dolara. Plaši se da bi to mogao izgubiti nakon završetka karijere i ima plan šta će učiniti s novcem.

Odlučio je investirati novac u izgradnju višeobiteljskih stanova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Trenutno su hoteli u kolapsu, tržni centri su u kolapsu, kompletna industrija je u problemima. Zato smatram da je ulaganje u višeobiteljske stanove", rekao je on za Forbes i nastavio je:

"Želim biti u situaciji gdje neću imati potrebe da nakon završetka karijere više radim i da taj način zarađujem. Želim da novac radi za mene", rekao je Babel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi