Njegova riječ ima težinu: Ko je za Pirla najbolji veznjak na svijetu?

Njegova riječ ima težinu: Ko je za Pirla najbolji veznjak na svijetu?

Edmir Škorić

Andrea Pirlo je imao veliku karijeru i stoga njegova riječ itekako ima težinu.

Pirlo, legenda koja je godinama nosila dres Milana, specijalista je za slobodnjake i jedan od najboljih veznjaka protekle dvije decenije.

Na pitanje ko je trenutno najbolji veznjak, bivši reprezentativac Italije nije imao dilemu. Smatra da je to Frenkie de Jong, igrač koji je od ljeta član Barcelone i koji je imao nevjerovatnu sezonu s Ajaxom.

"Frenkie de Jong je trenutno najbolji veznjak na svijetu. Ima karakter, tehniku, ma sve što treba najboljem veznjaku", kazao je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegove riječi oduševit će navijače Barcelone, koji sada još s većim nestrpljenjem čekaju da De Jong zaigra u dresu katalonske momčadi.

Pirlo je igrao za italijanske velikane Inter, Milan i Juventus, a karijeru je okončao u New Yorku. Iza sebe ima riznicu trofeja - šest Scudetta, dva Kupa Italije, dva naslova Lige prvaka, bio je prvak svijeta s Italijom 2006. godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi