Novo ime u reprezentaciji Njemačke izazvalo veliku pažnju: Mnogi su mišljenja da je poziv zaslužio
FOTO: EPA

Još uvijek je U21 igrač

Novo ime u reprezentaciji Njemačke izazvalo veliku pažnju: Mnogi su mišljenja da je poziv zaslužio

Haris Zilić

Krajem septembra očekuju nas mečevi petog i šestog kola Lige nacija.

Njemačka također ima reprezentativne akcije.

Popularni Elf očekuje domaći susret sa Mađarskom 23. septembra, a zatim klasik i gostovanje Engleskoj 26. septembra, naravno sve u okviru Lige A, Lige nacija.

Selektor Njemačke Hansi Flick spremio je nekoliko iznenađenja za pomenute akcije.

Svakako da je najviše pažnje privukao poziv na adresu Southamtpona za 20 godišnjeg defanzivca Armela Bellu Kotchapa.

Riječ je o momku koji je prošle sezone bio odličan u dresu Bochuma, što je privuklo pažnu Southamptona koji ga je omdah angažovao. Tamo gdje je stao u Bundesligi, Kotchap je nastavio u Premiershipu i uvodnih pet utakmica u novoj sezoni u dresu Svetaca odigrao fenomenalno i stigla je nagrada u vidu seniorskog poziva u Elf.

Oglasi

Kotchap je porijeklom iz Kameruna, a rođen je u Parizu, međutim kao klinac se odeslio u Njemačku gdje je počeo igrati u Ahlenu, zatim se oprobao u Borussiji Monchoengladbach i uUisburgu, to su u pitnaju bile omladinske kategorije.

Prvi seniorski ugovor dobio je u Bochumu u martu 2019. godine, prije toga je igrao i za juniorski tim Bochuma.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U karijeri je skupio 15 nastupa za omladinske selekcije Njemačke, od čega je devet nastupa za U21 reprezentaciju.

Sada će ovaj 20-godišnji štoper imati priliku da debituje u seniorskoj vrsti Njemačke. Igrama koji je pružao na startu sezone to je svakako zaslužio. Pomenutog fudbalera su mnogi vidjeli kao budućnost njemačke reprezentacije, ali nisu očekivali da će ovako brzo doći i poziv selektora Hansija Flicka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti