Ter Stegen iznenadio objavom da neće igrati za Njemačku: "Kontaktirao sam Flicka..."

Potreban mu odmor

Ter Stegen iznenadio objavom da neće igrati za Njemačku: "Kontaktirao sam Flicka..."

Endin Čaušević

Marc-Andre ter Stegen ponovo je iznenadio njemačku javnost odlukom da neće nastupati za reprezentaciju narednog mjeseca.

Ter Stegen već godinama u reprezentaciji Njemačke ima ulogu rezervnog golmana jer je "jedinica" rezervisana za Manuela Neuera.

Golman Barcelone se prije nekoliko godina javno bunio zbog toga, ali se ništa nije promijenilo. Očito je da Ter Stegen ne želi da grije klupu Neueru zbog čega je donio novu odluku.

Naime, Barcelona je objavila danas da se Ter Stegen neće odazvati Hansiju Flicku za mečeve reprezentacije Njemačke u Ligi nacija koje su na rasporedu narednog mjeseca.

Ter Stegen je razgovarao s Flickom i poručio mu da neće doći na okupljanje i da mu je prijeko potreban odbor zbog tri sezone u kojima je branio bez ikakvog odmora u dresu Barcelona.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Flick je pristao da oslobodi Ter Stegena obaveza u reprezentaciji, te on neće biti na spisku za mečeve protiv Italije, Engleske i Mađarske koje su na rasporedu u junu.

"Uvijek sam sretan kada dobijem poziv u reprezentaciju. Ali nakon tri uzastopne sezone gdje sam branio skoro svaki meč potreban mi je odmor. Selektor je saglasan s tim i dao je zeleno svjetlo", rekao je Ter Stegen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi