Petarda u Minhenu - Njemačka razbila Škotsku na otvaranju Evropskog prvenstva!
FOTO: EPA

Sjajna igra Elfa

Petarda u Minhenu - Njemačka razbila Škotsku na otvaranju Evropskog prvenstva!

Esmer Oštraković

Večeras je utakmicom između Njemačke i Škotske počelo Evropsko prvenstvo čiji je domaćin upravo Njemačka. Domaćin je sa 5:1 ostvario sigurnu pobjedu protiv Škotske koja je realno mogla biti i dosta veća.

Bili su igrači Njemačke apsolutni favoriti pred ovu utakmicu, a na kraju su upisali sigurnu pobjedu.

Prva prilika na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu donijela je i prvi pogodak. Igrala se 10. minuta kada je Kimmich uputio sjajnu povratnu loptu za Wirtza koji matira golmana Škotske.

Devet minuta kasnije Kai Havertz vraća loptu u kazneni prostor, a tamo je miran bio Musiala koji je pogodio za vodstvo Njemačke od 2:0.

U 25. minuti je dosuđen penal za Njemačku nakon što je oboren jedan igrač ove reprezentacije, ali nakon provjere u VAR sobi odlučeno je da je prekršaj napravljen van kaznenog prostora i odluka je promijenjena.

Oglasi

Gundogan je u 42. minuti oboren u kaznenom prostoru, ali na prvu penal nije dosuđen. Ovaj put su iz VAR sobe reagovali, te je dosuđen jedanaesterac za Njemačku koji je u gol pretvorio Havertz.

Drugo poluvrijeme otvoreno je prilikom koju je u 51. minuti imao Rudiger. Šutirao je sa distance, ali nije uspio matirati Gunna.

Sedam minuta kasnije Wirtz je primio loptu i šutirao, ali lopta ide malo preko gola. Imao je Gunn dosta sreće u ovoj situaciji.

Nakon toga zatiškje sve do 68. minute kada je Fullkrug postigao gol i donio Njemačkoj vodstvo od 4:0.

Oglasi

Utisak je malo pokvario autogol Rudigera u 87. minuti kada je smanjena prednost Njemačke na 4:1.

Do kraja utakmice postignut je još jedan gol i to u sudijskoj nadoknadi kada je Emre Can pogodo za 5:1.

Njemačka je odigrala sjajnu utakmicu, te su na kraju upisali sigurnu pobjedu protiv svog protivnika na otvaranju Eura.

Njemačka - Škotska 5:1

NJEMAČKA: Neuer, Rudiger, Tah, Kimmich, Havertz, Kroos, Musiala, Wirtz, Mittelsadt, Gundogan, Andrich.

ŠKOTSKA: Gunn, Ralston, Robertson, McTominay, Tierney, McGinn, McGregor, Adams, Christie, Hendry, Porteous.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Za mene placena utakmicu, ni lihtenstajn ili san marino je bolje odigrao protiv njemacke, stoji 3:0 za njemce a skoti imaju osmjeh na licu sve govori! Vidio sam ja njemacku kada su protivnici ozbiljno igrali, pa skoti nisu ima li namjeru da oduzmu loptu to se vidjelo!
0 1
user1646074464
Deutschland über alles!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi