Skočibušić: Nećemo prestati s treninzima, želimo biti još bolji u drugom dijelu prvenstva
Zeničani će nastaviti trenirati i tokom duge pauze koja ih očekuje, a sve kako bi poboljšali određene stvari, te se polako pripremali za viši rang takmičenja

Trener NK Čelik jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK

Skočibušić: Nećemo prestati s treninzima, želimo biti još bolji u drugom dijelu prvenstva

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jesenji su prvaci Kantonalne lige ZDK. Zeničani su jučer savladali gradskog rivala tim Sportinga rezultatom 10:0, te su na najbolji mogući način okončali prvi dio prvenstva.

Čelik je postigao čak 34 gola, te je primio samo jedan gol na devet utakmica, što je svakako jasan znak da su najbolja ekipa u ovom rangu.

Nakon utakmice protiv Sportinga razgovarali smo s trenerom Pavleom Skočibušićem o daljim planovima, odnosno planu treninga, održavanju forme, ali i općenito ciljevima kada je u pitanju ova ekipa.

"Pa kada su u pitanju rezultati, odnosno bodovni saldo time mogu biti zadovoljan, ali ima još tu mnogo prostora za napredak. Ekipa je mlada i sigurno da ćemo nastojati da popravimo neke stvari, kako bi u nastavku prvenstva još bolje igrali" ističe Skočibušić.

Ekipa se pravi za narednu sezonu, budući da bi crno-crveni trebali bez problema proći ovaj rang takmičenja

"Pa sigurno da mislimo dovesti neke igrače, prije svega iz Zenice, koji trenutno igraju po drugim klubovima u kantonu ili negdje drugo. S njima i ovim igračima polako trebamo praviti ekipu za narednu sezonu i viši rang takmičenja", ističe trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ekipu će držati što duže na okupu, te će se planirati u narednom periodu prijateljske utakmice sa jačim ekipama

"Dao sam igračima slobodno do srijede i onda nastavljamo s treninzima, malo ćemo imati pauzu pred Novu godinu i poslije nje, ali trenirat ćemo stalno da bismo napredovali jer stvarno ima tu dosta prostora za napredak.Pokušat ćemo u februaru da dogovorimo prijateljske utakmice s jačim protivnicima da vidimo gdje smo trenutno, šta nam fali i kako dalje", kazao je za SportSport.ba Pavle Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
I taman kad budeš vratio Čelik u premijer ligu noga ti je, i onda ce nakav anonimus doci insve pokvariti što si ti uradio
7 1
user1596316387
dosle pare iz turske
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi