Damjanović na pripremama ugostio Emira Spahića: Jedan od rijetkih koji stoji iza onoga što kaže

Zajedno su dijelili svlačionicu u reprezentaciji

Damjanović na pripremama ugostio Emira Spahića: Jedan od rijetkih koji stoji iza onoga što kaže

Samir Mlaćo

NK Čelik nalazi se na pripremama u Metkoviću.

Zeničani se spremaju za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH, a šef struke Čelika je nekadašnji bh. reprezentativac Dario Damjanović.

Damjanović je u našoj reprezentaciji svlačionicu dijelio i sa kapitenom Emirom Spahićem, te ga posebno cijeni. I sada je to dokazao, a Spahić je odlučio doći u Čelikovu bazu te porazgovarati sa Damjanovićem.

Trener Čelika je sve objavio na društvenim mrežama, uz zanimljivo opis. Spahićem je nazvao bratom, te istakao da je jedan od onih kolega koji stoje iz onoga što kažu.

"Dugo se vidjeli nismo, slike pred očima se stvaraju, anegdote samo pljušte, a zaboravilo se nije ništa nego se samo potisnulo negdje u pozadinu… Bilo je tu svega, tuge, sreće i nesreće! Otisnuli se na različite strane (kako zbog sebe samih tako i zbog “ambijenta” u kojem živimo). Teme su nam možda malo škakljive, ali emocije su uvijek iste.

Ne razmišljam o posljedicama, a jedan od rijetkih kolega iz “svlačione” koji stoji iza onoga sto kaže! Volim brata", naveo je Damjanović.

Oglasi

Damjanović je za nogometnu reprezentaciju naše zemlje upisao 17 nastupa uz dva pogotka. Kao igrač nastupao je za splitski Hajduk, K'lautern, Novi Pazar, Čelik, Pegasus, OFK Beograd, Zvijezdu Gradačac, Jedinstvo Brčko...

Kao trener ovaj 42-godišnjak i nema baš puno iskustva, ali jasno je da je budućnost pred njim. Radio je u Zvijezdi Gradačac, te Orašju i BFK Simm Bau.

Čelik je vodio na četiri prvoligaše utakmice te ima skor od dvije pobjede i dva poraza. Jedan poraz je upisao u Kupu Bih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Čeliku Damjanović čeka mnogo posla. Nakon prvog dijela Zeničani su na osmom mjestu sa 21. osvojenim bodom. Cilj im je promocija mladih igrača i put ka gornjem dijelu tabele u nastavku sezone.

Drugi dio sezone Čelik otvara duelom sa NK Stupčanica Olovo, timom koji pretenduje za prvo mjesto, zajedno sa FK Sloboda Tuzla.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi