Poništeni gol NK Osijek dugo će se prepričavati - Za sve je kriv 'pametni' gledatelj

Bizarna scena

Poništeni gol NK Osijek dugo će se prepričavati - Za sve je kriv 'pametni' gledatelj

Midhat Šljivak

Osijek je u 13. kolu HNL-a na Opus Areni savladao Istru s 3:1 uz hat-trick iskusnog Vedrana Jugovića koji je ušao s klupe početkom drugog poluvremena. U ovom duelu se desila bizarna scena u kojoj je poništen gol Osijeku jer je neko s tribina koristio pištaljku što je zbunilo igrače koji su stali.

Osijek je u odličnoj utakmici pobijedio Istru s 3:1. Junak je Vedran Jugović koji je postigao tri gola u ovom meču, ali na ovom meču smo svjedočilo i nevjerovatnoj bizarnosti zbog koje je poništen gol domaćeg tima.

Nakon kornera domaćeg sastava došlo je do naguravanja u kaznenom prostoru. Sudija ovog susreta Jakov Titlić se nije oglasio, ali se čula pištaljka s tribina.

To je zbunilo igrače koji su stali. Ipak, igrači Osijeka su shvatili da nije Titlić taj koji se oglasio i pogotkom su završili akciju dok su gosti iz Pule mirno gledali.

U prvom trenutku sudija je pokazao na centar. Međutim, nakon konsultacija se predomislio i poništio je pogodak.

Oglasi

Pogledajte ovaj zaista bizaran trenutak meča na Opus Areni koji je obilježio današnji meč.

Ipak, do kraja meča Osijek je uspio riješiti dileme oko pobjednika. Junak je Jugović koji je zabio hat-trick, a za Istru je pogodio Filet.

Dolazak Zorana Zekića na klupu Osijeka pokazao se kao pravi potez. Ovaj klub je vezao tri pobjede zaredom i sada su na trećem mjestu tabele s 21 osvojenim bodom.

Priliku da nastave pobjednički niz ovaj tim će imati naredne sedmice kada će na gostovanje kod neugodne Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S druge strane Istra je tek na devetom mjestu HNL-a. U dosadašnjem dijelu sezone ovaj tim je osvojio samo osam bodova iz 13 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi