Tika-taka na jugu naše zemlje: Akcija fudbalera Širokog za fudbalske knjige

Sve je krunisano golom u duelu protiv Veleža

Tika-taka na jugu naše zemlje: Akcija fudbalera Širokog za fudbalske knjige

H. Zilić

NK Široki Brijeg izborio je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su sa ukupnih 5:3 eliminisali Velež. Široki je i u revanšu u Mostaru slavio rezultatom 3:2.

Tako se tim sa Pecare u polufinalu Kupa pridružio ekipama Zrinjskog, Borca, i Sloge Meridian iz Doboja.

Utakmica protiv Veleža je bila sjajna. Vodio je Široki 0:2, Velež se vratio na 2:2, a u finišu utamice Lukić je sa penala pogodio za ovjeru prolaza Širokog među četiri tima u Kupu naše zemlje.

Prvi pogodak za Široki postigao je Chinedu, a prethodila mu je akcija kakva se rijetko viđa na našim fudbalskim terenima.

Prije gola, svi igrači Širokog su dotakli loptu i to je bila jedna prava tika-taka u režiji izabranika trenera Dine Skendera.

Oglasi

Akciju je započeo Ivan Pranjić, a završio Chinedu Stephen pogotkom na asistenciju Luke Marina. Igrači su prethodno odradili čak 16 preciznih dodavanja.

NK Široki Brijeg ovu akciju je objavio na društvenim mrežama i svakako je vrijedno pogledati.

"Tika-Taka iz udžbenika! Prvom pogotku Širokog Brijega u pobjedi (2:3) na gostovanju kod mostarskog Veleža u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH prethodila je sjajna akcija u kojoj je sudjelovalo svih 11 igrača širokobriješke momčadi.

Akciju je započeo Ivan Pranjić nakon dosuđenog prekršaja na Cyrilleu Kpanu, a završio Chinedu Stephen pogotkom na asistenciju Luke Marina. Igrači su prethodno odradili čak 16 točnih dodavanja potpuno nadmudrivši i izigravši domaću momčad.

Posljednji, 17. udarac je onaj koji je završio u mreži", stoji u objavi NK Široki Brijeg iznad pomenutog videa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tika-Taka iz udžbenika! 👌🏻 Prvom pogotku Širokog Brijega u pobjedi (2:3) na gostovanju kod mostarskog Veleža u...

Posted by NK Široki Brijeg on Friday, March 15, 2024

Tako je tim sa Pecare plasmanom u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine ostao i u utrci za evropska takmičenja naredne sezone.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
oni su real za ostale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi