NK Široki Brijeg kažnjen!

Odluka Disciplinske komisije

NK Široki Brijeg kažnjen!

E. Škorić

Nakon divljanja navijača u meču protiv FK Sarajevo, NK Široki Brijeg je kažnjen.

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine suspendovala je stadion Pecaru na dvije utakmice bez gledalaca, a NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM.

"Danas nam je bio pun dnevni red, imali smo dosta materijala, naravno javnost najviše zanima odluka o Širokom... Prema stanju koje smo imali danas, prema prijavama koje smo dobili od službenih osoba odlučili smo kazniti Široki sa dvije utakmice bez navijača i 3.000 KM. To je zvanično, odluka Prvostepene komisije", istakao je za SportSport.ba predsjednik Disciplinske komisije NFSBiH Josip Roso.

Podsjećamo, incident se dogodio u srijedu tokom utakmice osmine finala Kupa BiH, kada je isti bio prekinut na 2 minute zbog divjanja navijača domaćeg tima, a u drugom poluvremenu pogođen je Anel Hebibović, igrač gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, kazna očekuje i igrača Širokog Petra Franjića koji je dobio crveni karton i on će platiti novčanu kaznu od 500 KM i bit će suspendovan pet utakmica.

Vrijedi istaći i da je sjeverna tribina Gradskog stadiona u Banjaluci zatvorena dvije utakmice zbog korištenja pirotehnike na meču Borac - Željezničar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitaristok
e svasta....baklja 1000,nacionalno ili fasisticko izivljavanje nad protivnikom 3000...pa jbg isplati se. Neprocjenjivo!!!
26 5
MSOZ101
SAVEZE STIDI SE, SLUGA SI POLITIKE. I usranom svezu i mesetarima iz Listice mora biti jasno da nije svacija zauvijek. ZAVRSIT CE SE I OVA NASA BITKA I NAS CE SJEVER OPET BITI NAJJACI.
24 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi