"Neka bude i 1:0, samo da dobijemo"

Široki Brijeg dočekuje Mladost

"Neka bude i 1:0, samo da dobijemo"

Široki Brijeg će u posljednjoj ovosezonskoj utakmici ugostiti Mladost u nedjelju.

Domaćima su bodovi potrebni u borbi za Evropu.

Medijima su se danas obratili pomoćni trener Jure Ivanković i prvotimac Stipe Jurić.

"Otpočetka smo se nadali kako možemo doći u ovu situaciju i doslovce se do zadnjega kola boriti za Europu. U tišini smo radili, spremali se, borili se i sada smo blizu ostvarenja cilja. Nema pritiska, ali vjerujemo u uspjeh“, poručio je pomoćni trener Ivanković i dodao kako se neće previše osvrtati na određene kalkulacije.

"Nećemo se time baviti. Naše su misli usmjerene na nedjeljnu utakmicu. Protivnik je idealan, pobjeda nas približava cilju i konačnoj borbi u zadnjem kolu. Mladost dobro poznajemo, poglavito njihov stil igre na koji ćemo imati pravi odgovor“, dodao je Ivanković.

Domaći je stručni štab cijelu sezonu imao problema s igračkim kadrom, a tako će biti i za ovu utakmicu. Zbog povrede je sigurno otpao Zachara, a upitni su i nastupi Vukoje, Ikića i Begića.

"Iako imamo sužen roster za utakmicu, vjerujem u naše mlade igrače, one koji su možda i manje igrali. Mnogi su strpljivo čekali svoju priliku i dočekali ju. Imamo dobre igrače i ne bojim se“, naglasio je Ivanković.

Jedna od glavnih uzdanica u nedjeljnoj utakmici bit će napadač Stipe Jurić, uz Alena Jurilja, najbolji strijelac momčadi sa sedam pogodaka u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo da sam počinjao od prve minute ili ulazio s klupe, uvijek sam maksimalno fokusiran na svoje zadatke. Postigao sam sedam pogodaka, još su dva kola do kraja i ne vidim razloga ne povećati konačnu brojku“, rekao je Jurić i najavio pobjedu.

"Neka bude i 1:0, samo da dobijemo i upišemo vrijedne bodove. Siguran sam u uspjeh, jer i kada su nas otpisivali, odgovarali smo na pravi način. Tako će biti i u nedjelju", poručio je.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
Musija prima kes.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi