NK Sporting iz Zenice krenuo s pripremama za narednu sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK
Klub iz Zenice ima sve uzrasne kategorije i po tome su sigurno pozitivna sportska priča u gradu

Jedan od pet gradskih rivala NK Čelik u narednoj sezoni

NK Sporting iz Zenice krenuo s pripremama za narednu sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK

D. Kurbegović

Kao što smo već pisali u ponedjeljak je održano i žrijebanje parova za sezonu 2020/21, kada je u pitanju Kantonalna liga ZDK.

Ovaj rang takmičenja sigurno će u narednom periodu biti u fokusu, budući da će se u njemu naći NK Čelik, ali i NK Žepče 1919. Ukupno 11 klubova je potvrdilo svoje učešće u ovom takmičenju, a od toga čak šest klubova je iz Zenice.

Jedan od timova iz Zenice je i NK Sporting, koji je jedan od rijetkih klubova u ovom takmičenju koji ima sve uzrasne kategorije i po tome su svakako jedna pozitivna priča u Zenici.

Seniori ovog kluba jučer su održali i prvi trening, na kojem se trenerima Tuzlaku i Pandži odazvalo 26 igrača. U narednim danima na treninzima će se priključiti još nekoliko igrača, koji nisu mogli jučer da treniraju zbog poslovnih obaveza.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Plan priprema kada je ovaj klub u pitanju jeste da će se pripremati u Zenici, a planirano je i nekoliko prijateljskih utakmica. Sporting sezonu koja počinje 22. avgusta otvara gostovanjem kod Proletera.

Spisak igrača na prvom treningu: Aždajlić, Habibović, Kahrić, Isaković, A. Hinović, D.Hinović, Mujanović, Smajlović, Kačević, Kovačić, Sarajlić, A.Čolaković, E.Čolaković, Šarić, Kavazović, Akrapović, Šestić, Huseinspahić, đerahović, Smriko, Palavra, Kolić, Hrustić, Berbić, Žigonja i Čelebić. Šef struke Albin Tuzlak i pomoćni trener Vlado Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi