Nakon penala poraženi u Kupu BiH, dvije povrede ih zabrinule, a već danas su u Antaliji
Subašić u jučerašnjem meču protiv Širokog Brijega

Pune tribine raduju sve u klubu

Nakon penala poraženi u Kupu BiH, dvije povrede ih zabrinule, a već danas su u Antaliji

Samir Mlaćo

Ponosni su bili jučer u Olovu, ali i tužni nakon izvođenja penala protiv Širokog Brijega (2:2).

Sve su u NK Stupčanica napravili da jučer gledamo pravi spektakl u osmini finala Kupa BiH, stadion Danac izgleda sve bolje, tribine su bile ispunjene i sve je bilo spremno za kvalitetnu predstavu.

Poveo je Široki Brijeg 2:0, činilo se da je sve gotovo, no domaći se u nastavku meča vraćaju. Postigli su dva pogotka, a nakon penala slavio je premijerligaš iz Hercegovine.

Ipak, u Olovu nisu nezadovoljni, a mišljenja su da bi situacija možda i bila drugačija da se utakmica igra za desetak dana, jer prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se u martu. Već danas će put Antalije gdje će obaviti završni dio priprema.

Svoje viđenje meča za SportSport dao je šef struke Dženan Zaimović.

"Šta reći... Prvo poluvrijeme smo naivno primili dva gola. Prema gore smo bili stidljivi, preveliki je respekt bio prema protivniku. Drugo poluvrijeme nismo krenuli na sve ili ništa, nego smo igrali igru iz prvog dijela i pokazali smo da imamo određeni kvalitet. Nije se lako vratiti protiv protivnika koji ima 2:0, ali penali su se okrenuli u korist Širokog. Čestitam rivalu, želim im da što dalje prođu u Kupu", rekao je Zaimović.

Oglasi

Stupčanica nije na svom najboljem nivou, morali su ranije zbog Kupa i krenuti sa pripremama.

"Ostaje žal za datumom odigravanja utakmica. Svi prvoligaši iz FBiH, te RS, nisu ni blizu na nivou na kojem treneri žele da im je ekipa, te ostaje žal zbog toga. Drago mi je što je stadion bio pun, osjetila se pozitivna atmosfera koja je dosta utjecala na razvoj situacije na terenu. Imali smo i dvije povrede, dva bitna igrača Islamagića i Beganovića, te je upitno kada će se vratiti".

Danas već Stupčanica ide za Tursku.

"Danas idemo na pripreme deset dana u Antaliju. Dogovorili smo tri utakmice, a kada vratimo naći ćemo protivnika za generalku".

Oglasi

Zbog povreda moglo bi biti novih imena u ekipi Stupčanice. Prelazni rok je bio kompletiran, no sada su se desili neočekivani problemi.

"Vidjet ćemo koliko su ozbiljne povrede i koliko treba za oporavak. Vjerovatno ćemo to znati ove sedmice", rekao je Zaimović dok se spremao za put ka sarajevskom aerodromu i let za Tursku.

Momci moji zelim vam sretan put i da odradite pripreme dobro da prodze sve bez povreda, ja nazlost necu ici povreda je ucina svoje Ubrzo se vidimo aBd Volim vas 💛🖤💪

Posted by Vernes Islamagic on Monday, February 12, 2024

Vernes Islamagić neće putovati sa ekipom u Antaliju i nije krio razočarenje zbog toga.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Momci, želi vam sretan put i odradite pripreme dobro, te da sve prođe bez povreda. Nažalost, neću biti sa vama zbog povrede. Ubrzo se vidimo. Volim vas", napisao je Islamagić.

Stupčanica nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH zaostaje tri boda za FK Sloboda, a drugi dio sezone otvara gostovanjem kod zeničkog Čelika 09.03.

Top Komentari

Delegat
Sudije gurale Siroki maksimalno
0 0
Mislim da su šanse za ulazak u PL 50 na 50%, sa Slobodom. Uglavnom bice zanimljivo do zadnjeg kola. Sretnooo i jednoj i drugoj ekipi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi