NK TOŠK će suspendovati ili raskinuti ugovor s Dinom Dizdarevićem, klub napušta i Stanoje Jovanović

Nisu se pojavili na prozivci

NK TOŠK će suspendovati ili raskinuti ugovor s Dinom Dizdarevićem, klub napušta i Stanoje Jovanović

E. Čaušević

Fudbaleri NK TOŠK iz Tešnja danas su zvanično počei pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Klub iz Tešnja danas je u svojim prostorijama održao prozivku igrača, a već prvog dana bilo je dosta burno. Naime, na prozivci se nisu pojavili Dino Dizdarević i Stanoje Jovanović koji će prema svemu sudeći u narednih nekoliko dana napustiti ekipu TOŠK.-a.

Dizdarević je u posljednje vrijeme bio ponajbolji igrač ovog kluba, a mnogi su iznenađeni što se nije pojavio na prozivci. Iz kluba su za SportSport.ba potvrdili da se Dizdarević nije pojavio, te su poručili da njega očekuje suspenzija ili raskid saradnje s klubom iz Tešnja.

Što se tiče Jovanovića on će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Srbiji, a od transfera će TOŠK dobiti određeno obeštećenje. Također, klub bi u narednim danima trebao dobiti barem jedno pojačanje, a trenutno su u toku pregovori sa Arnelom Delićem koji bi trebao doći na posudbu iz Mladost, te se još pregovara s bivšim napadačem Zrinjskog Salkom Jazvinom.

Ajdin Mujagić nedavno potpisao za TOŠK

Mujagić u TOŠK dolazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno raskinuo ugovor sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a tešanjskom klubu se obavezao na vjernost do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Da je sve završeno potvrdili su i iz ovog federalnog prvoligaša, vjerujući da će 21-godišnji napadač opravdati očekivanja i pomoći klubu da sezonu okonča u samom vrhu tabele.

U protekloj polusezoni Mujagić je za Mladost odigrao tek šest utakmica u Premijer ligi BiH, a u strijelce se nije upisivao. Ranije je, podsjetimo, bio član Željezničara i Borca iz Jelaha.

Top Komentari

Anel21
Jos bolje sto bisexuslac odlazi. Ne trebaju nam sminkeri
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi