Zaimović: Više sam nego zadovoljan, osvojili smo maksimalan broj bodova TOŠK-a u ovoj ligi

Prebrodili odlaske glavnih igrača, a sada žele završiti na drugom mjestu

Zaimović: Više sam nego zadovoljan, osvojili smo maksimalan broj bodova TOŠK-a u ovoj ligi · Intervju

S. Mlaćo

Odlazak na polusezoni najboljih strijelaca Dine Dizdarevića i Selmira Mahmutovića zabrinuo je navijače NK TOŠK.

U Tešnju su se upalili alarmi, a došlo je i do promjena u rukovodstvu kluba. TOŠK je kao i ostali klubovi igrao bez navijača, prihodi su bili sve manje, pa je bilo jasno da slijedi financijska konsolidacija.

Ipak, Dženan Zaimović šef struke kluba iz Tešnja nije tražio opravdanja. Sa svojim pomoćnicima Zaimović je vrijedno radio i na kraju je ostvaren veliki uspjeh.

TOŠK je na drugom mjesto kolo prijekraja i tu poziciju će zadržati ukoliko u subotu na svom terenu savlada Igman.

Bio je to povod za razgovor sa Zaimovićem koji je i više nego opravdao očekivanja, a govore to i pohvale Uprave, navijača TOŠK-a te samih igrača.

"Došao sam sredinom prošle polusezone, debitovao u osmom kolu u ekipu čiji je cilj bio sredina tabele. Imao sam dva kvalitetna napadača koja su nosila ekipu, Dizdarević i Mahmutović, a i ekipa je nosila njih. Ta prva polusezona je prošla dosta uspješno, a naglasio bi i dosta dobru saradnju sa tadašnjim predsjednikom Mujčićem. Također, moram spomenuti i predsjednika Fuada Spahića koji je došao na polusezoni, ali i moje pomoćnike Striku i Ogrića, te fizioterapeuta Selimbegovića koji su mi uvijek bili desna ruka.

Oglasi

U polusezoni smo zatim ostali bez četiri - pet standardnih igrača, došli su kvalitetni igrači, ali nisu imali iskustvo igranja ove lige ili nisu igrali sezonu i pol. Morali smo mijenjati koncepciju igre, no više sam nego zadovoljan sezonom. Uspjeli smo osvojiti maksimalan broj bodova TOŠK-a u ovoj ligi, preko 50 bodova nije malo u ovoj ligi. Upisali smo 15 pobjeda, postigli veliki broj golova, a raduje da smo u igri imali veliki broj šansi svaku utakmicu", priča Zaimović.

Dotakao se i pojedinih igrača. Ima samo riječi hvale.

"Mujagić i Šehić su stigli iz Igmana koji se borio za opstanak, ali pokazali su zavidan kvalitet. Semir Dacić je stigao iz Novog Pazara gdje nije imao zavidnu minutažu, a ovu polusezonu 'progovorio' je i Sadik Škrijelj. Imamo dva izuzetno kvalitetna golmana, dobro nam je došlo iskustvo Kapetana, a vrijedi spomenuti i Kurdića te Delića. Ono što me posebno raduje jeste da nekolicina igrača ima određene razgovore sa premijerligašima i mislim da je to veliki uspjeh svih nas u klubu".

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Odlazak Mahmutovića i Dizdarevića činio se kao nenadoknadiv, ali jasno je da su oni napravili pogrešan potez, što pokazuje i tabela koja kaže da su sada u timu koji je na 13. mjestu.

Oglasi

"Uz njih je otišao i Bibić, važan igrač. Pribojavao sam se da nećemo davati golova kao ranije, no pripremne utakmice su izbacile Klarića, Mujagića, Škrijelja... Izborili su se za mjesto, te dostojni zamijenili navedene igrače. U rosteru smo imali 16 igrača do 23 godina, relativno smo mlada ekipa i ti momci u budućnosti imaju šta pokazati".

TOŠK će sezonu završiti duelom sa Igmanom.

"Nadamo se pobjedi. Ne očekujemo pomoć sudija kao što rade druge ekipe, nismo uputili riječ na suđenje, a na nas se niko nije žalio. Mi smo imali dosta primjedbi, ali nismo željeli dizati pompu".

Posušje je lako stiglo do naslova prvaka.

"Posušje nije izlazilo u medije sa velikim ciljevima, iako su imali taj cilj, pogotovo na polusezoni kada su završili prvoplasirani. Imaju kvalitetne ljude u Upravi uz trenera Ćorića te ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Koristim priliku da im čestitam, zasluženo su prvaci. Razočarao sam se u Jedinstvo, GOŠK, Simm Bau, timove koji su imali velike budžete i velike ciljeve, a vidite gdje se nalaze sada. Pohvalit ću i kolegu Dženana Hošića koji je u Goraždu radio odlične stvari sa ekipom koja po imenima nije možda se nije očekivala u gornjem dijelu tabele, ali vjerujem da je i to jedna zdrava svlačionica uradila, a to je veoma bitno".

Oglasi

Nije sigurno da ćemo ga gledati u Tešnju i u narednoj sezoni. Dobrim rezultatima i kvalitetnim radom skrenuo je pažnju.

"Imam dvije ponude, vidjet ćemo. Pričao sam i sa ljudima ovdje, ništa nije definisano sto posto. Već početkom naredne sedmice znat ćemo više".

Sa Prve lige FBiH otišli smo na Premijer ligu. Nakon 33 godine Velež je izborio Evropu, a Zaimović priznaje da je presretan zbog toga. Svi koji ga poznaju dobro znaju koliko mu znači Velež.

"Za Velež navijam od kada znam za sebe. Imao sam čast proći sve omladinske selekcije Veleža, biti kapiten tima te raditi kao trener. Veliki uspjeh, iskrene čestitke Upravi, posebno treneru Dudiću, igračima, te navijačima našeg Veleža".

Sa Dudićem je surađivao u NK GOŠK.

"Lijepo je bilo raditi. On je sada taj impuls koji je nedostajao Veležu. Iskrenim radom i pristupu igračima, te cijelom klubu desilo se ovo što se hvala Bogu desilo".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao dijete nosio je dres Velež, pa nismo mogli da ne upitamo kako gleda na situaciju da su juniori Veleža ispali iz Premijer lige. Mrlja je to na veliki uspjeh kluba sa seniorskom ekipom.

"Nisam u klubu, ne znam kakvi su problemi sa omladinskom školom. Sada imaju bolje uslove djeca za rad, ali sramota je da velikan kao Velež nema juniorsku selekciju u Premijer ligi", završio je Zaimović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Zaime brate sve najbolje,vazda si bio veliki covjek,igrao srcem i dušom za Velez,bio si veliki igrac,sve najbolje u trenerskoj karijeri,TVOJA RAJA
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi