Prva liga FBiH se nastavila na najbolji način, govore to i riječi trener TOŠK-a

Pohvalio domaćina te istakao žal za tri boda

Prva liga FBiH se nastavila na najbolji način, govore to i riječi trener TOŠK-a

S. Mlaćo
Nogometaši TOŠK-a uspjeli su danas ostati neporaženi  na otvaranju drugog dijela sezone Prve lige FBiH.

TOŠK je gostovao kod Goražda i na kraju remizirao (1:1), te osvojio vrijedan bod u borbi za opstanak.

Svoje viđenje susreta dao je trener tima iz Tešnja Samir Smajlović.

“Tokom pripremnog perioda i pet radnih sedmica, susretali smo se sa raznim poteškoćama u radu, ali momci su predano i marljivo radili, ispunjavali zadatke koji su postavljeni pred njih. Dočekali smo početak prvenstva sa hendikepom zbog neigranja tri igrača (Faver Duvan, David Bjelica, Aboubacar Cisse). Uprkos tome igrači su danas pokazali veliku borbu i želju za grb koji nose na dresu.

Zahvaljujemo se domaćinu ekipi FK Goražde na odličnim uslovima i pripremljenosti terena za odigravanje današnje utakmice.

Čestitam svojim momcima na zasluženom bodu, prikazanoj igri i zalaganju tokom čitavih 90 minuta. Ostaje žal za ispuštena tri boda u posljednjim minutama utakmice i propuštene sto posto prilike za pobjedu“, rekao je Smajlović.

Oglasi

U narednom kolu TOŠK će ponovo u goste. Rival će biti FK Rudar Kakanj.

“Nama preostaje da uradimo analizu današnje utakmice. Nastavaljamo sa pripremama za naredno kolo gostovanje ekipi FK Rudar Kakanj.

Željno iščekujući povratak takmičenja na stadion Luke u Tešnju, koristim priliku da pozovem sve navijače, da podrže ove vrijedne momke i pruže im podršku na gostovanju u Kaknju", rekao je Smajlović.

Sutra se igraju preostale utakmice Prve lige FBiH, te u utorak, nakon čega će biti kompletirano 16.kolo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK nakon 16 kola zauzima ima 18 bodova i zauzima deseto mjesto.

Još uvijek nije poznato koliko će klubova napustiti Prvu ligu FBiH, jer to ovisi i od toga ko će napustiti Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi