Zahtjevna sezona okončana na sjajan način: Navijači TOŠK-a ne brinu, klub je u pravim rukama

Momčad opravdala očekivanja, kroje se planovi za novu sezonu

Zahtjevna sezona okončana na sjajan način: Navijači TOŠK-a ne brinu, klub je u pravim rukama

S. Mlaćo
Početkom januara ove godine NK TOŠK dobio je novo rukovodstvo.

Teški su to bili dani za sportske kolektive u našoj zemlji, koronavirus je ostavio velike trag na sve branše, pa je jasno bilo i da nove čelnike kluba iz Tešnja čeka mnogo posla.

Nimalo lako nije bilo uhvatiti se u koštac sa problemima, no za kratak period urađeno je jako mnogo posla. Sretni i zadovoljni su i navijači koji su prepoznali da se rade kvalitetne stvari za klub.

Sezonu je NK TOŠK okončao na drugom mjestu Prve lige FBiH, što govori da promjene u rukovodstvu kluba se nisu odrazile na seniorski tim. Čak naprotiv, dobar rad navedenih, dao je i dodatna krila struci i nogometašima da opravdaju očekivanja navijača i na kraju ostvare sjajan uspjeh.

Navijača TOŠK-a sinonim su vjernosti običnog čovjeka prema klubu koji ima srce i dušu.

Navijači nisu mogli na stadione, ali u Tešnju nisu birali sredstva. Oko stadiona na domaćim utakmicama se nije moglo pronaći mjesto, pravile su se i razne akcije kupovine karata i slično, a sve kako bi se voljenom klubu dodatno olakšao rad i dao krila čelnicima kluba da ne odustaju.

Oglasi

Uprava kluba od prvog dana uradila je mnogo posla na pronalasku sponzora koji su prepoznali kvalitetan i transparentan rad, pokrenut je i projekat izgradnje pomoćnog terena sa umjetnom travom, što će u budućnosti biti veliko olakšanje za sve selekcije kluba.

Odmah po kraju sezone nastavljena u Tešnju su odlučili nastaviti saradnju sa šefom struke Dženanom Zaimovićem koji je uradio sjajan posao. Nekoliko veoma bitnih odlazaka na zimu Zaimović je nadoknadio sjajnim kolektivom koji je igrao srcem do posljednjeg atoma snage.

Šansu su dobili 'neki novi' koji su je iskoristili i u Tešnju nije bilo 'zime'. Legenda Veleža nagrađena je novim ugovor što je naišlo i na podršku navijača, prijatelja kluba...

Već sada razmišlja se i o budućnosti, fokus će biti mladi nogometaši što je jedini ispravan put u drugom rangu našeg nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tako je u klub već vraćen dvojac Mujčinović – Sejmenović, koji su u proteklom periodu nastupali za FK Tuzla City i FK Sarajevo, a bili su omladinci NK TOŠK.

Tešanj je zdrava nogometna sredina, TOŠK je cijenjen klub u našoj zemlji i šire, a vodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Fuadom Spahićem, potpredsjednikom Almirom Dizdarevićem i predsjednikom Skupštine Amirom dr. Dujsićem primjer je da se kvalitetnim i transparentnim radom u našoj zemlji može do uspjeha.

Top Komentari

Brazuka
Sjajna sredina i drago mi je što je tako.
2 0
HiTi
Nevjerovatno ali istinito
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi