Beganović napustio Jedinstvo i pronašao novi klub, brzo reagovali u Bihaću

Prvoligaši krenuli sa radom

Beganović napustio Jedinstvo i pronašao novi klub, brzo reagovali u Bihaću

Samir Mlaćo

Zanimljiv transfer dolazi iz Prve lige FBiH. Naime, većina prvoligaša je krenula sa pripremama, a sada se desio i trenerski transfer.

Zanimljiv transfer dolazi iz Prve lige FBiH. Naime, većina prvoligaša je krenula sa pripremama, a sada se desio i trenerski transfer.

Elvedin Beganović je Bihać zamijenio Tešnjom, te će u budućnosti sjediti na klupi NK TOŠK.

Beganović je u protekloj sezoni predvodio Jedinstvo i na kraju ostvario cilj - opstanak u ligi.

Sada je dobio ponudu iz Tešnja i odlučio se za novi izazov.

Oglasi

Počele su i pripreme kluba iz Tešnja, te je pred Beganovićem mnogo posla.

Obavještavamo javnost da je danas dogovorena saradnja između NK TOŠK Tešanj (ispred NK TOŠK; Predsjednik UO Ernad Braković i Predsjednik skupštine dr. Amir Dujsić) i novog šefa stručnog štaba Elvedina Beganović.

Elvedin Beganović je dobro poznato kako igračko tako i trenersko ime u BiH sa velikim iskustvom. Izrazio je zadovoljstvo dogovorenom saradnjom te obećao vrijedan, kvalitetan i pošten rad te da će kako kaže popularni "Atomci" ove sezone da gledaj jedan dobar i borben TOŠK!

Ovom priliko zahvaljujemo se i gosp. Samiru Smailović na odličnoj saradnji te moramo napomenuti da je sada već bivši šef stručnog štaba oduševio sve u klubu sa profesionalnim i korektnim odnosom i radom te mu želimo puno sreće u budućnosti", stoji u objavi NK TOŠK.

Brzo su reagovali i u NK Jedinstvo.

Oglasi

Zamjena za Beganovića biće Elvir Šušnjar, bivši nogometaš ovog kluba.

"Na sjednici Skupštine Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać imenovan je novi Upravni odbor kluba Pod borićima. Upravni odbor kluba iz Bihaća čine: Admir Abdihodžić, Halim Stupac, Ismet Sijamhodžić, Ramiz Hošić i Aljoša Aljo Bobić.

Upravni odbor je jednoglasno za novog – starog predsjednika izabrao Admira Abdihodžića. Funkciju Direktora kluba u narednom periodu obavljat će Selam Tulić. Za Generalnog sekretara Upravni odbor izabrao je Fuada Saračevića. Dosadašnji sportski Direktor Besim Šabić, obavljati će funkciju Koordinatora seniora i omladinskog pogona.

Nakon prijedloga direktora i koordinatora za seniore i omladinski pogon, izabran je novi stručni štab Jedinstva. Funkciju šef stručnog štaba obavljat će Elvir Šušnjar, prvi pomoćni trener Edin Bajrović, trener golmana Amir Doksanaltić, te drugi pomoćni trener Halim Stupac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Elvir Šušnjar, novi šef stručnog štaba zakazao je prozivku i prvi trening u srijedu, 12.07.2023.godine", istakli su iz NK Jedinstvo.

Sutra je u prostorijama NS FBiH zakazan i žrijeb parova za novu sezonu Prve lige FBiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti